Aydın'da öldürülen Merve Kotan'ın davasında zanlı, Merve'nin babasına saldırdı

Erkek arkadaşı tarafından, yanındaki arkadaşıyla birlite öldürülen 19 yaşındaki Merve Kotan'ın ilk duruşması bugün Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sırasında zanlı Merve'nin babasına saldırdı.

Aydın'da öldürülen Merve Kotan'ın davasında zanlı, Merve'nin babasına saldırdı

Duruşmadan önce Adliye önünde toplanan Aydın ve Kuşadası Kadın Platformu, Kadın Meclisleri ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan kadınlar, Türkiye’de her gün namus cinayeti adı altında kadınların katledildiklerini, Merve’nin de bu kurbanlardan biri olduğunu belirttiler. “Kadın cinayetlerine hep birlikte karşı çıkarak bu cinayetleri durdurmak gerektiği” belirtildi.

Sıkı güvenlik önlemleri alınan adliyede Saat 14.30’da başlayan duruşmada; Merve Kotan ve Ekim Türkmen’i birlikte pompalı tüfek ile geçtiğimiz Ağustos ayında öldüren katil zanlısı Muhammet Gürsoy iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandı. Diğer zanlı E.Ö. hakkında ise kasten öldürmeye yardım suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Aydın Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı’nda 15 Ağustos’ta Muhammed Gürsoy, Ekim Türkmen ve Merve Kotan’a pompalı tüfekle ateş etmiş, Türkmen ve Kotan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yakalanan Gürsoy ise mahkemece tutuklanmıştı.

Merve Kotan ve Ekim Türkmen’i için duruşmaya Aydın Barosu’ndan 10’a yakın avukat katıldı.Katil zanlısı Gürsoy duruşmada iki kişiyi öldürdüğünü kabul etti. “Uzaktan hedef gözetmeksizin ateş ettiğini” iddia eden katil zanlısına karşılık, savcı iddianamesinde “oturdukları yerde kaçmalarına fırsat vermeden yakın mesafeden ateş edilmek sureti ile öldürüldükleri” belirtiliyor.

ZANLI MAHKEME SALONUNDA MERVE’NİN BABASINA SALDIRDI

Savunmaların tamamlanmasından sonra söz alan Ekim Türkmen’in annesi Gülhan Eser, “ben bir anneyim ve bu katil benim ciğerimi aldı. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Merve Kotan’ın babası Salih Kotan ise “Gürsoy’un kızından zorla para aldığını” söyledi. Bunun üzerine katil zanlısı Gürsoy, Kotan’a saldırmak isteyince jandarma ekiplerince salondan çıkarıldı ve oturuma bir süre ara verildi. Gerginlik bir süre adliye önünde devam etti.Yaklaşık bir saat sonra yeniden başlayan duruşma Saat 18.30’a dek sürdü. Mahkeme, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 23 Ocak 2020- Saat 14.oo’e erteledi.

Duruşma sonrasında avukatlar ve Merve Kotan’ın ablası Esra Kotan duruşmada yaşananları aktardı. Esra Kotan; “verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Kadın cinayetlerine karşı hep birlikte sesimizi yükseltirsek bu cinayetleri durdurabiliriz. Katilin bir an önce en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi. Merve Kotan ve Ekim Türkmen’in fotoğrafını taşıyan kadınlar, kadın cinayetlerine karşı slogan attı.