Aydın Ünal iddiası: Yazmayı bırakması AKP'de gelecekte yaşanacakların işareti gibi...

Eski AKP'li vekil Aydın Ünal'ın Yeni Şafak'tan ayrılışının partide çıkacak yeni bir "hareket"in belirtisi olabileceği öne sürüldü.

Aydın Ünal iddiası: Yazmayı bırakması AKP'de gelecekte yaşanacakların işareti gibi...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Eski AKP’li vekil Aydın Ünal’ın “Kaçıyorum” diyerek Yeni Şafak’tan ayrılmasına ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

“Karşımızda AKP içindeki mevzilerden medyaya uzanan bir yapı var.” diyen Terkoğlu, bir yazarın tabloyu “televizyonda program yapanlar tesadüfen seçilmiyor. Bu grupla uyumlu politika izliyorsanız kendinize yer buluyorsunuz” sözleriyle anlattığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şaşıracaksınız ama bu çatışmanın AKP’yi bölebileceği ciddi ciddi konuşuluyor. Partide “bu rahatsızlık başka bir şeye evrilmesin, içerde kalsın” diyen bir küskünler kitlesi var. Buna rağmen “Pelikancılar” diye anılanlar, onları tabiri caizse kapının önüne koymaya çalışıyor. Parti içerisinden belki de yeni bir hareket çıkaracak “tatsız bir kopuş” imkânsız görünmüyor. Tepeden aşağıya doğru yayılan “suskun rahatsızlar” için Aydın Ünal’ın yazmayı bırakması, gelecekte yaşanacakların alameti gibi.
Bir yazarın kalemini kırmasından başladık nerelere geldik…
Uzun yıllar “paralel devlet”i tartıştık. “Paralel AKP”yi ya da “AKP’leri” de bir gün konuşur muyuz sizce?”