Ayder Yaylası'na kapsamlı yağma geliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Ayderi kirlettik, rezil ettik" dediği Rize'deki Ayder Yaylası'na TOKİ tarafından otel ve otopark inşa edilecek.

Ayder Yaylası'na kapsamlı yağma geliyor

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve eşsiz doğal güzellikleriyle uzun zamandır rantçıların gözünü diktiği Ayder Yaylası’na devlet eliyle “dönüşüm” adı altında yağma hazırlığına başlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder Yaylası’nda “kentsel dönüşüm projesi” uygulanacağını bu kapsamda  1800 araçlık bir otopark inşaatının yanı sıra bir de termal otel yapılacağını belirtti. 3-4 etaplık bir proje halinde hepsini tamamlayacaklarını kaydeden Çeber, sürecin 3 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Ağustos 2017’de, katıldığı AKP Rize İl Başkanları Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında, Ayder Yaylası ile ilgili, “Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i kentsel dönüşüm, değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz. Aynı değişim dönüşümü de Uzungöl’de yapmamız lazım” değerlendirmesinde bulunmuştu.