Avukatlardan çocuk tecavüzcüsüne linç girişimi

Hindistan da bulunan Madya Pradeş eyaletinde avukatlar, bir çocuğa tecavüz edip öldürdüğü iddia edilen zanlıyı adliyede linç etmeye çalıştı.

Avukatlardan çocuk tecavüzcüsüne linç girişimi

Hindistan’ın Madya Pradeş eyaletine bağlı Indore kentinde avukatlar, 4 yaşındaki bir kızı kaçırmak, tecavüz etmek ve boğarak öldürme suçlamasıyla hakim karşısına çıkmayı bekleyen zanlıya saldırdı. Duruşma için sırasını bekleyen zanlıya sanık avukatlarının yanı sıra Adalet Sarayı’nda diğer davalar için bulunan başka avukatlar da saldırdı. Saldırı girişimi sonrasında Adalet Sarayının dışına çıkarılan avukatlar polis koridorunu yıkmaya çalıştı. Bu ayın başında 4 yaşındaki bir kızın ailesi polise kayıp başvurusu yaptı. Kayıp kızın cesedi daha sonra tecavüz edilip, boğularak öldürülmüş şekilde bir poşete sarılı halde bulundu.

HİNDİSTAN’DA HALK, DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILAN BAŞKA BİR ZANLIYI LİNÇ ETTİ

Benzer bir olay da Hindistan’ın Kerala eyaletinde yaşandı. İki küçük çocuğa tecavüz edip öldürmek suçlamasıyla hakim karşısına çıkan bir başka zanlı, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Olay yerinde toplananlar serbest bırakılan şahsı dövdü.