Avukatlar Sendikası'ndan Av.Zeycan Balcı'nın duruşmasına çağrı: Avukatın belinin kırıldığı ülkede adalet omurgasızdır

İstanbul Adalet Sarayı’nda Avukat Zeycan Balcı’nın belini kıran polis memuru Murat A.’ya üç yıl sonra, 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından hakim karşısına çıkacak. Avukatlar Sendikası 9 Aralık'ta yapılacak duruşmaya tüm meslektaşları için çağrı yaptı.

Avukatlar Sendikası'ndan Av.Zeycan Balcı'nın duruşmasına çağrı: Avukatın belinin kırıldığı ülkede adalet omurgasızdır
HABER MERKEZİ

İstanbul Adalet Sarayı’nda 30 Mart 2016’da Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Zeycan Balcı’nın belini kıran polis memuru Murat A.’ya üç yıl sonra, 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından hakim karşısına çıkacak. Avukatlar Sendikası 9 Aralık’ta yapılacak duruşmaya tüm meslektaşları için çağrı yaptı. Yapılan açıklamada: Avukatlar Sendikası olarak, avukatların ve onların şahıslarında doğrudan avukatlığın tekmelendiği bu davaya müdahil olmak, tüzüğümüzde yer alan ilgili maddelerin ötesinde doğrudan bir yükümlülük arz etmektedir.” denildi

Avukatlar Sendikası’ndan yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA ÇAĞRIMIZDIR!

30.03.2016 tarihinde, Çağlayan Adliyesi’nde, avukatlık faaliyetleri dolayısıyla yargılanan meslektaşlarının duruşması sonrasında kamuoyu bilgilendirmesi yapmak isteyen avukatlara polis tarafından saldırı gerçekleştirilmiş; bu ağır saldırı sonucunda Av. Zeycan BALCI’nın beli kırılmıştır. Vücudunda kalıcı hasar oluşan meslektaşımızın ve kamuoyunun yoğun baskısı ve çabaları sonucunda nihayet yıllar sonra ilgili polis memurları hakkında dava açılmıştır.
Avukatlar Sendikası olarak, avukatların ve onların şahıslarında doğrudan avukatlığın tekmelendiği bu davaya müdahil olmak, tüzüğümüzde yer alan ilgili maddelerin ötesinde doğrudan bir yükümlülük arz etmektedir. Yargının üç sacayağından biri olan savunmayı temsil eden avukatlara yönelik saldırının yargılandığı bu dosyada verilecek karar aynı zamanda Türkiye’de yargı bağımsızlığına yapılan ağır müdahalelerin sonuçları konusunda emsal teşkil edecektir.
Bu nedenle, Sendikamız davaya ilişkin bir müdahillik dilekçesi hazırlamıştır ve davaya katılma talebini doğrudan mahkemede de dile getirecektir.
Tüm meslektaşlarımızı, ülkemiz adına utanç verici nitelikte olan bu eyleme karşı, Av. Zeycan BALCI şahsında avukatlık mesleğini savunmak üzere, 9 Aralık tarihinde saat 9:30’da İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya çağırıyoruz.
Birlikte Daha Güçlüyüz !

Tarih: 9 Aralık 2019 (Pazartesi)
Saat: 9:30
Yer: İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi