Avrupa Komisyonu üyesi Hahn: Seçimi yenileme gerekçesi bir güldürü

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, İstanbul’da seçimin yenilenmesi için ortaya sunulan gerekçelerin bir “fars” (güldürü) olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu üyesi Hahn: Seçimi yenileme gerekçesi bir güldürü

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ve yenileme kararına ilişkin Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulundu.

Deutsche Welle’nin haberine göre Hahn, “AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile yaptığım ortak açıklamada sorumlu kurumların bu tarz kapsamlı kararlar için gerekçeler ortaya sürmeleri gerektiğini vurguladım. Bu olmadı. Kamuoyuna gerekçe olarak sunulan, bir fars (güldürü)” dedi.

SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARININ SEÇİME KATILMALARINA SONRADAN İZİN VERİLMEMESİ KABUL EDİLEMEZ

Seçmen iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Hahn “Ülkenin güneydoğusunda olduğu gibi seçilmiş belediye başkanlarının seçime katılmalarına sonradan izin verilmemesi hiçbir şekilde kabul edilemez” diye konuştu. Hahn, Türkiye’de vatandaşların seçime yüksek katılımla demokratik olgunluklarını kanıtlamış oldukları göz önünde tutulduğunda bunun daha da “vahim” olduğunu ifade etti.