Atlantik Anltlaşması Derneği: Türkiye aldığı kararlarla NATO müttefiklerini endişelenmeye zorluyor

Atlantik Antlaşması Derneği Başkan Yardımcısı, Türkiye’nin aldığı kararlarla NATO müttefiklerini endişelenmeye zorladığını ama ülkenin ittifaktan çıkmasından bahsetmek için çok erken olduğunu belirtti.

Atlantik Anltlaşması Derneği: Türkiye aldığı kararlarla NATO müttefiklerini endişelenmeye zorluyor

Atlantik Antlaşması Derneği Başkan Yardımcısı, Bulgaristan’ın eski ABD Büyükelçisi Elena Poptodorova, Türkiye’nin aldığı kararlarla NATO müttefiklerini endişelenmeye zorladığını ama ülkenin ittifaktan çıkmasından bahsetmek için çok erken olduğunu belirtti.

Sputnik Türkiye’in haberine göre; Türkiye’nin Rusya ile işbirliğinin ABD ve şahsen Başkan Donald Trump için doğrudan sorun olduğunu söyleyen Poptodorova, Focus News’a açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”TÜRKİYE VE İTTİFAK ARASINDAKİ İLİŞKİLER ONLARCA YILDIR İÇ İÇE …”

“Ama bununla birlikte Türkiye’de F-35 için parça üretimi devam ediyor. Türkiye ve ittifak arasındaki ilişkiler onlarca yıldır iç içe geçmiş durumda, bu yüzden hızlı bir şekilde ve neredeyse cerrahi yollarla ihraç edilmesinden bahsetmek mümkün değil. Bu durumda kimsenin buna ilgisi yok. Türkiye’nin de buna ilgisi yok”.

”LONDRA’DAKİ ZİRVE ÇOK ÖNEMLİ”

Londra’daki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı olacağını söyleyen Poptodorova, “Güvenin bozulduğunu, ilişkilerde gerilimin olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum, Londra’daki zirveyi, yakından takip edilecek çok önemli bir olay haline getiriyor” dedi.