Atilla Taş'a cezaevi sürgünü

Denetimli serbestlik başvurusunda bulunan Atilla Taş'ın bu talebine yanıt verilmezken, Kocaeli Açık Cezaevi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Atilla Taş'a cezaevi sürgünü

Atilla Taş’ın hukuk danışmanı olan Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından, denetimli serbestlik için dilekçe verdiklerini, ancak dilekçeye bir yanıt gelmeden Taş hakkında Kocaeli Açık Cezaevi’ne gönderilme kararı verildiğini duyurdu.

Kararla ilgili olarak  Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Akdeniz, “Atilla Taş’la ne alıp veremediğiniz var? Denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi için Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçen Çarşamba dilekçe verdik ve daha itiraz değerlendirilmeden Atilla Taş’ı bugün Kocaeli Açık Cezaevine göndermeye karar verdiler” dedi.

Akdeniz, “Bugün Atilla Taş’ın doğum günü. Doğum gününde apar topar Silivri’den Kocaeli Açık Cezaevine sevk ediliyor. Hem de tahliyesi için yaptığımız itirazlar karara bağlanmadan. Atilla’nın Kocaeli’ne sevk talimatını kim verdi?” diye sordu.

‘FETÖ’nün medya yapılanması”nda yer aldığı iddiasıyla açılan dava kapsamında 3 yıl 1 ay hapis cezası alan Atilla Taş, 9 Kasım 2018’de cezasının infazı için Metris Cezaevi’ne gönderilmişti.