Ateizm Derneği, görevden alınan İlahiyatçı Kılıç'a hukuki destek teklif etti

İlahiyatçı Cemil Kılıç, sosyal medya hesabından "Az önce Ateizm Derneği Başkanı Selin Özkohen beni aradı. Uğradığım haksızlığa karşı hukuken destek teklif etti. Ben de; Siz, ateistler bir Müslümanı yani beni mi savunacaksınız, dedim. Evet; biz haksızlığa uğrayan herkesi savunmak için kurulmuş bir derneğiz, dedi. Teşekkür ettim." yazarak, Ateizm Derneği'nin kendisine hukuki destek teklifi yaptığını duyurdu.

Ateizm Derneği, görevden alınan İlahiyatçı Kılıç'a hukuki destek teklif etti

Ateizm Derneği, “Bugün ateistler, Müslümanlara göre Kuran’a daha uygun ve daha ahlaklı yaşıyor” açıklaması nedeniyle gericilerin hedef gösterdiği ve görevinden uzaklaştırılan ilahiyatçı, yazar Cemil Kılıç’a hukuken destek olma teklifi sundu.

İlahiyatçı Cemil Kılıç KONDA araştırma şirketinin yapmış olduğu ’10 yıllık toplumsal değişim raporunda yer alan ‘kendisini Ateist olarak tanımlayanların oranı 3 kat arttı’ sonucu değerlendirmiş ve “Bugün ateistler, Müslümanlara göre Kuran’a daha uygun ve daha ahlaklı yaşıyor” açıklamasını paylaşmıştı.

Kılıç, bu açıklamasının ardından başta gerici Akit gazetesi olmak üzere AKP’ye yakın kimi yayın organlarında hedef gösterilmiş ve görevinden uzaklaştırılmıştı.

Kılıç, sosyal medya hesabından “Az önce Ateizm Derneği Başkanı Selin Özkohen beni aradı. Uğradığım haksızlığa karşı hukuken destek teklif etti. Ben de; Siz, ateistler bir Müslümanı yani beni mi savunacaksınız, dedim. Evet; biz haksızlığa uğrayan herkesi savunmak için kurulmuş bir derneğiz, dedi. Teşekkür ettim.” yazarak, Ateizm Derneği’nin teklifini paylaştı.