Atatürk'ün kurduğu ajansa bak: Cumhuriyet düşmanı yobaz, 'Tarihin gerçekliği yoluna adanmış bir ömür' oldu!

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Anadolu Ajansı, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu için "Tarihin gerçekliği yoluna adanmış bir ömür“ haberi yaptı...

Atatürk'ün kurduğu ajansa bak: Cumhuriyet düşmanı yobaz, 'Tarihin gerçekliği yoluna adanmış bir ömür' oldu!

Kurtuluş Savaşı döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 6 Nisan 1920’de kurulan Anadolu Ajansı, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu’nu andı.

Ajansın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Mısıroğlu için, “Tarihin gerçekliği yoluna adanmış bir ömür” ifadesi kullanılırken, aynı başlıkla Mısıroğlu’nun hayatını anlatan haberin linkine yer verildi.

Saray tarihçisi için yapılan “saygı” haberinde, “Yakın dönem tarihine ilişkin çalışmalarıyla bilinen ve hakkında yapılan çarpıtmalar nedeniyle zor dönemler geçiren Kadir Mısıroğlu” ifadeleri kullanılmakta da çekinilmedi.

Hemen her konuşmasında şeriat, hilafet ve saltanat özlemini dile getiren, son olarak da geçtiğimiz yıl 10 Kasım öncesi Diyanet İşleri Başkanı tarafından ziyaret edilen Mısıroğlu için yapılan bu haber sosyal medya kullanıcıların büyük tepkisini çekti.