Ataşehir Belediyesi işçileri uyarı grevine çıktı

CHP'li Maltepe Belediyesi’ndeki iş bırakma eylemi sürerken, İstanbul'da bir başka CHP'li belediyede de işçiler uyarı grevi başlattı.

Ataşehir Belediyesi işçileri uyarı grevine çıktı

İstanbul’da CHP’li Maltepe Belediyesi’nde çalışan temizlik işçilerinin, Toplu İş Sözleşmesi’nin hükümleri yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yaşandığı gerekçesiyle başlattığı süresiz iş bırakma eylemi altıncı gününde sürerken, Ataşehir Belediyesi’nde de işçiler uyarı grevi başlattı.

Ataşehir Barbaros Mahallesi’ndeki Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde toplanan işçiler, 24 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi, çöp toplamaya çıkmadı.

İşçilerin talepleri şöyle:

-Ücretlerin düzenli ödenmesi
-İşten çıkarılan iki sendika temsilcisinin işe iadesi
-Temizlik kulübelerinin iş sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilmesi

“2 İŞÇİ HAKSIZ ŞEKİLDE ATILDI”

Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Ulaştırma Müdürlüğünde çalışan işçilerin de destek verdiği iş bırakma eylemiyle ilgili açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1. Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, dün gece başlayan grevin bu akşam 20.00’ye kadar süreceğini belirtirken “Ataşehir’de toplu sözleşmemiz var. Önceliğimiz bu toplu sözleşmenin eksiksiz uygulanması. Bundan 25 gün önce maaşlarda eksiklikler olduğu için işçi arkadaşlarımızla toplandık. Bunun hakkında karar aldık. Bunun neticesinde 2 arkadaşımız iş akitleri fesih edilerek işten atıldılar. Bunun haksız bir uygulama olduğunu ifade etmemize rağmen belediye yönetiminden olumlu bir sonuç alamadık. Bugünkü iş bırakmamız ücretleri zamanında ve tam alamamaktan kaynaklı. İşçi arkadaşlarımız ücretlerini tam alamadıkları için bankalara ev sahiplerine borçlanıyorlar evlerine icra geliyor. Zor duruma düşüyorlar” dedi.

Hizmetlerimizi yerine getirmek istediklerini ancak taleplerinin karşılanmasının en doğal hakları olduğunu söyleyen Arıkan, belediye yönetiminden bir an önce adım atılmasını istedi.