Aslı Erdoğan'dan o sözlere ilişkin açıklama: Basında çıkan ifadeler bana ait değil

Yazar Aslı Erdoğan, "Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor" ifadelerinin kendisine ait olmadığını açıkladı.

Aslı Erdoğan'dan o sözlere ilişkin açıklama: Basında çıkan ifadeler bana ait değil

Yazar Aslı Erdoğan’ın, İtalyan La Repubblica’dan Fransızcaya çevrilen Le Soir gazetesinde yayımlanan mülakatında “Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor” ifadelerinde bulunduğu ileri sürülmüştü. Erdoğan böyle bir beyanının olmadığını açıkladı.

“Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor” ve “HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçler terörist” ifadelerinde bulunduğu yönündeki haberlerin kamuoyunda tepki çekmesinin ardından açıklamada bulunan Aslı Erdoğan, Le Soir gazetesine herhangi bir açıklama yapmadığını duyurdu.

Konuya ilişkin T24’e konuşan Aslı Erdoğan, sözlerinin yanlış ve yalan ifadelerle aktaran Le Soir gazetesine herhangi bir açıklama yapmadığını, bu gazetenin kullandığı, yabancı ajanslar ve Türk medyasının da yayımladığı ifadelerin kesinlikle kendisine ait olmadığını söyledi.

Yurtdışında yaşayan yazar, kamuoyunda yaşanan tartışmalar hakkında bilgi sahibi olmadığını ve iddiaları kısa süre önce bir yakınından öğrendiğini ifade ederek, “Ben böyle şeyler asla ve asla söylemedim. Bütün milletvekilleri teröristtir, gibi çocukça bir cümleyi kurmam mümkün değil. Ben terörist sözcüğünü zaten hiç kullanmam” dedi.