Aslı Erdoğan, 'Türklere, okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret etmeleri öğretiliyor' dedi iddiası

Yazar Aslı Erdoğan'ın, Belçika'da yayın yapan bir gazeteye verdiği mülakatta "Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor" dediği ileri sürüldü.

Aslı Erdoğan, 'Türklere, okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret etmeleri öğretiliyor' dedi iddiası

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle 19 Ağustos 2016’da tutuklanan ve 4.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan yazar Aslı Erdoğan’ın, “Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesi öğretiliyor” dediği öne sürüldü.

Yazar Aslı Erdoğan’ın, Belçika’da yayın yapan Le Soir gazetesine bir mülakat verdiği ve ‘Türklere, okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesinin öğretildiğini’ ve ‘HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçlerin terörist’ olduğunu söylediği iddia edildi.

Erdoğan’ın, “Ülkem aşırı bir milliyetçilik içerisinde yaşıyor. Bu nedenle sporcular, aydınlar ve sıradan vatandaşlar hükümeti destekliyor” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Öte yandan yazar Aslı Erdoğan, söz konusu ifadelerin kendisine ait olmadığını belirterek Le Soir gazetesine herhangi bir açıklama yapmadığını duyurdu.