ASELSAN'da kadrolaşan vakfın Abdülhamit Gül'le bağı ne?

Akar, "Bakanlığımız tarafından söz konusu şirketlerin herhangi bir pozisyonuna personel ataması söz konusu değildir" yanıtını verdi.

ASELSAN'da kadrolaşan vakfın Abdülhamit Gül'le bağı ne?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un ASELSAN, TAI gibi savunma kuruluşlarında kadrolaştığına dikkat çektiği Hayra Davet Vakfı’nın önderlerinden kabul edilen Molla Muhammed Emin Er’in, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün dedesi olduğu ortaya çıktı.
Aygun, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Hayra Davet Vakfı’nı gündeme getirerek Bakan Gül’e sorular yöneltti.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Gül, Aygun’un bu sorusu üzerine, dedesinin Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kendisini çok iyi yetiştirmiş bir ilim adamı olduğunu belirtti. Gül, “Devletin hiçbir yerinde paralel, yatay, dikey, meridyen hiçbir yapıyı, hiçbir oluşumu asla tasvip edemeyiz, bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Aygun’un söz konusu şirketlerdeki kadrolaşmaya ilişkin sorusunu yazılı olarak yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bakanlığımız tarafından söz konusu şirketlerin herhangi bir pozisyonuna personel ataması söz konusu değildir” yanıtını verdi.