Arzu Sabancı: Malta vatandaşı olmadık, vatan sevgisi her şeyden mühim

Arzu Sabancı, bazı Sabancı ailesi üyelerinin Malta vatandaşlığı almasıyla ilgili olarak, "Biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir" açıklamasını yaptı.

Arzu Sabancı: Malta vatandaşı olmadık, vatan sevgisi her şeyden mühim

24 Haziran seçimleri sonrası Bülent Ortaçgil’den Teoman’a, Erdal Beşikçioğlu’ndan Ahmet Say’a kadar bir çok ünlü isimle röportaj yapıp “Aynı gemideyiz” mesajını sayfalarına taşıyan AKP’ye yakın Sabah gazetesi, bu kez Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarından Sabancı Ailesi’nin bir mensubuyla konuştu.

Sabancı Ailesi’nin birçok üyesi vergi olanaklarıyla bilinen Malta vatandaşlığına geçerken, Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı “Vatan sevgisi” iddiasıyla buna gerek duymadıklarını belirtti.

Arzu Sabancı, “Sabancı Ailesi’nden bazı kişilerin Malta vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Siz de Malta’dan vatandaşlık aldınız mı?” sorusuna, “Ben ve çekirdek ailem Malta vatandaşı değiliz. Vize kolaylığı sağladığı için çevremde birçok insan var Malta’dan vatandaşlık alan. Ama biz buna gerek duymadık, vatan sevgisi her şeyden mühimdir” yanıtını verdi.