Arnavutluk’ta büyük deprem

Arnavutluk''un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Arnavutluk’ta büyük deprem

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, bugün Türkiye saati ile 05.54 sıralarında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı çevre illerde de etkili bir şekilde hissedilirken, depremde henüz can ya da mal kaybı olup olmadığı açıklanmadı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından depremin büyüklüğü 6.2, derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi.

BALKANLARIN TAMAMI HİSSETTİ

Yalnızca Arnavutluk değil tüm bölgeyi sallayan depremin ardından artçı sarsıntılar da kaydedildi. Aynı noktada gerçekleşen en büyük artçı depremler saat 03.59’da 5.1, saat 04.03’te 5.3 ve 07.08’de ise 5.4 oldu. Bölgede ayrıca geceden bu yana çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, 6.4’lük deprem Arnavutluk’un yanı sıra Sırbistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’da hissedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Depremde can kayıpları olduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansı, depremde ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı.

Deprem Arnavutluk’ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

Arnavutluk’ta 21 Eylül’de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600’den fazla yapı zarar görmüştü.