Arnavutluk depremi hatırlattı: İstanbul depreme hazır mı ?

Arnavutluk'ta yaşanan ve bölgeyi sarsan deprem bir kez daha "İstanbul yaşanacak büyük depreme hazır mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Arnavutluk depremi hatırlattı: İstanbul depreme hazır mı ?

Balkan ülkesi Arnavutluk, son 2 ay içerisinde 3. kez sallandı. Bu sabah Türkiye saati ile 05.54’te gerçekleşen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından, ev ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi, oteller çöktü. Acil eylem planının devreye sokulduğu kentte yaşanan depremin son 30 yılda Arnavutluk’taki en şiddetli deprem olduğu değerlendiriliyor.

SON 2 AYDA 3 KEZ SALLANDILAR

En son 21 Eylül’de 5.8 ve 1 Kasım’da da 5.2 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerde de 600’den fazla yapıda hasar oluşmuş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Başkent Tiran’ın batısında yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’da hissedildiği bildirildi. Enkaz altında kalan insanlar olduğu öğrenildi.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ’NE HAZIR MIYIZ?

Arnavutluk’ta yaşanan deprem 26 Eylül’de İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından sorulan İstanbul yaşanacak büyük depreme hazır mı? sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, İstanbul’u bekleyen deprem tehlikesini Manifesto TV için değerlendirmişti.