Arnavutköy'de veliler hasar gören okul önünde eylem yaptı

5.8'lik depremde zarar gören okullardan biri olan Arnavutköy Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu’nda çocukları okuyan veliler, okul önünde eylem yaptı.

Arnavutköy'de veliler hasar gören okul önünde eylem yaptı

İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde Arnavutköy’deki Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu da hasar görmüştü. Yapılan incelemenin ardından mühürlenen okulda, öğrencilerin velileri, çocuklarının evlerine uzak mesafedeki iki okula gönderilmek istenmesine karşı eylem yaptı.

Okul kapısına duyuru asılarak 5 ve 6’ncı sınıfların Mimar Sinan İlkokulu’na, 7 ve 8’inci sınıfların ise Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimlerine devam edeceği velilere duyuruldu. Veliler ise servis imkanlarının olmadığını ve mevcut okullarının hemen yanı başında yer alan Ayazma Ortaokulu’nun fiziki şartlarının kendi öğrencilerini alabilecek düzeyde olduğunu söyleyerek eylem düzenledi.

Velilerle görüşmek üzere okula gelen Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, okulda bir süre inceleme yaptıktan sonra velilere tespitlerini anlatmaya çalıştı. Velilerin taleplerini de dinleyen kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü, daha sonra Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu’nun yanındaki Ayazma Ortaokulu’na geçerek inceleme yaptı.