Arınç’tan ‘FETÖ’ firarisi İşler'in pastanesine bir ziyaret daha

Arınç, Kırıkkale’de Mehmet İşler’e ait pastaneyi ziyaret etmiş, 'FETÖ'den hüküm giyen ve yurt dışına kaçan Mehmet İşler'le samimi görüntüler vererek; "değerli dostum" demişti.

Arınç’tan ‘FETÖ’ firarisi İşler'in pastanesine bir ziyaret daha

Bülent Arınç, Kırıkkale’de ‘FETÖ’ firarisi Mehmet İşler’in pastanesine bir ziyaret daha düzenledi.

Bülent Arınç, ziyarete ilişkin “Eskiye dayanan dostluk” derken; yaptığı eski ziyaretler de akıllara geldi. Pastanenin sahibi Mehmet İşler hakkında tutuklama kararı verilmiş, İşler ise sırra kadem basmıştı. Mehmet İşler’in bir oğlu ise ‘FETÖ’den halen tutuklu bulunuyor.

Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Bülent Arınç Kırıkkale’deki pastane ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yurtdışına kaçan ‘FETÖ’ firarisi Mehmet İşler’e ait pastane ziyaretine ilişkin olarak Fox Haber‘in sorularını yanıtlayan Arınç şu ifadeleri kullandı:

“Tokat’tan dönerken eşimle birlikte uğradık. Hanımefendi de oradaydı. Gizli saklı bir ziyaret değil, Bundan özel bir anlam çıkarıp başka yerlere çekilmesin. Askerliğimi yedek subay olarak Kırıkkale’de yaptım. O tarihlerden Beşir Atalay gibi onlarca yüzlerce arkadaşlıklarım, dostluklarım oldu. İşler ailesi de böyledir.”

Bülent Arınç, 2013’te Başbakan yardımcısıyken de Kırıkkale’de Mehmet İşler’e ait pastaneyi ziyaret etmiş, ‘FETÖ’den hüküm giyen ve yurt dışına kaçan Mehmet İşler’le samimi görüntüler vererek; “değerli dostum” demişti.

Arınç 2016 yılında da, Mehmet İşler’in ‘FETÖ’den firari olduğu dönemde İşler ailesini ziyaret etmişti. Habercilere görüntü vermek istemeyen Arınç, pastane önünde makam aracında Mehmet İşler’in dışarıdaki oğluyla görüşmüştü.

Mehmet İşler 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘FETÖ’ üyeliğinden gözaltına alınmış, ancak adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartıldığında ise İşler’in yurt dışına kaçtığı anlaşılmıştı. Mehmet İşler’in bir oğlu da ‘FETÖ’den halen tutuklu ve cezaevinde bulunuyor. Tutuklu oğlu Bekirhan İşler’in dosyası temyiz aşamasında ve Yargıtay’ın vereceği karar bekleniyor.