Arınç'ın 'FETÖ'den yargılanan damadına beraat: Delil yetersizliği!

'FETÖ’den 15 yıl hapsi istenen Ekrem Yeter, önce tahliye oldu, sonra da beraat etti.

Arınç'ın 'FETÖ'den yargılanan damadına beraat: Delil yetersizliği!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, yargılandığı ‘FETÖ üyeliği’ davasında beraat etti.

Ankara 19.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ekrem Yeter “FETÖ üyeliğine dair yeterli delil olmadığı” gerekçesiyle beraat etti.

Arınç’ın kızı Ayşenur Yeter ile evli olan Ekrem Yeter, ‘FETÖ’den gözaltına alındıktan sonra, 5 Haziran 2017’de tutuklanmıştı.

İtiraz üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 9 Haziran 2017’de tahliyesine karar verilen Ekrem Yeter, Kanun Hükmünde Kararname ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden ihraç edilmişti.

“DAMADIN OLDUĞUNDAN DEĞİL…”

Arınç, damadının tahliyesinden sonra şu açıklamayı yapmıştı:

“Damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Ben ve ailem, FETÖ ya da başka bir terör örgütüyle kavgada, ülkemiz için en ön safta yer almaya her zaman hazır olduk, yine hazırız”

“MAHREM SINIFIN ABİSİ”

Erzincan’daki Ergenekon davasında ‘Efe’ kod adıyla gizli tanıklık yapan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, ‘FETÖ’den 15 yıl hapsi istenen Ekrem Yeter’in Konya’da ‘mahrem sınıfın abisi’ olduğu öne sürmüştü.