Arap turistler Türkiye'yi boykot ediyor

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda, Suudi yetkililerce öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini Türkiye’nin aydınlatma yönündeki tutumu Suudi Arabistan'da tepki topladı. Suudi basınında Türkiye'ye turizm boykotu yapılması çağrısı yapılıyor.

Arap turistler Türkiye'yi boykot ediyor

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda, Suudi yetkililerce öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini Türkiye’nin aydınlatma çabası Suudi Arabistan’da tepki topladı. Suudi basınında Türkiye’ye turizm boykotu yapılması çağrısı yapılıyor. Veriler turist sayısında yüzde 30 düşüş olduğunu gösteriyor.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Suudi Arabistan’da halka, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin arka planını araştırmaya devam eden Türkiye’nin boykot edilmesi ve bu ülkeye tatile gidilmemesi çağrısında bulunuluyor. Her yıl yüz binlerce Suudi turistin ziyaret ettiği Türkiye’nin tatil için seçilmemesi konusunda milliyetçi ve iktidar yanlısı medyada yayınlar yapılıyor.

“TÜRKİYE GÜVENLİ DEĞİL”

Fransız haber ajansı AFP, son aylarda birçok medya kuruluşunda “Türkiye’ye gitmeyin”, “Türkiye güvenli değil” gibi manşetlerin çıktığını aktarıyor. El Arabiya’nın da aralarında olduğu haber kanallarının, Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin Türkiye’de arttığını iddia ettiği “pasaport hırsızlığı” ve “ufak suçlar” nedeniyle yaptığı uyarıları yayınladığı belirtiliyor.

İLK BEŞ AYDA YÜZDE 30 DÜŞÜŞ

Haberde ayrıca, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gidenlerinin sayısının 2019’un ilk beş ayında yüzde 30 düştüğü de belirtiliyor. AFP’ye konuştuğu söylenen genç bir Riyadlının, Türkiye’ye gitmeyi neden tercih etmediğini “Güvenliğimi önemsiyorum” şeklinde açıkladığı öne sürüldü.

2018’de yapılan bir araştırmaya göre Suudiler Türkiye’de geçirdikleri her gün ortalama 500 dolar harcıyor.