Antalya'da MHP'nin hedefindeki gazeteciye faşist saldırı

Antalya'da MHP'li olduğu belirtilen bir grup faşist, kentin tanınan gazetecilerinden İdris Özyol'a saldırdı. Özyol, geçtiğimiz hafta Muratpaşa Belediyesi'nde 'Üç Fidan' posteri nedeniyle yaşanan kavga sonrasında yaptığı paylaşımlarla MHP'nin ilçe teşkılatının hedefinde olan isimlerdendi..

Antalya'da MHP'nin hedefindeki gazeteciye faşist saldırı

Antalya’nın önde gelen gazetecilerinden İdris Özyol’a bir grup ülkücü faşist tarafından saldırı düzenlendi. Çalıştığı Akdenizde Yeniyüzyıl gazetesinin önünde düzenlenen saldırıda yaralanan İdris Özyol’un, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Saldırının nasıl yapıldığına ilişkin detaylı bilgi henüz bulunmazken, Antalya’da faaliyet gösteren Avukat İsmail Duygulu olayı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Gazeteci İdris Özyol’a 3 kişilik faşist tim saldırıda bulundu, biri eylemi gerçekleştirip, ikisinin ise gözlem yaptığı anlaşıldı. Olayın arkasında, Özyol’a tehdit savuran MHP Muratpaşa ilçe başkanı Talu Bilgili’nin olduğu düşünülüyor! Failleri Antalya Dostları olarak kınıyoruz!”

‘İNDİRİN ŞU HAİNLERİ!’ DEMİŞTİ

Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nde geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda CHP’li grubun Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın yer aldığı ‘Üç Fidan’ posterini asmasının ardından MHP’lilerin salonda çıkardığı kavgayı haberleştiren isimlerden biri olan Özyol, kavganın başını çeken MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’ye sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Özyol, Denizler’e “vatan haini” diyen ve anılmalarını hazmedemeyen MHP’li Özyol için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Muratpaşa Belediye Meclisi’nde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğraflarını gören ucuz kahraman Talu Bilgili, “İndirin şu vatan hainlerini” diye bağırmış. Senin gibiler 6. Filo gelecek diye Karaköy Genelevi’nin duvarlarını beyaz badanayla boyarken, o çocuklar Amerikan askerlerini denize döküyordu. Onlar vatan hainiyse sen de peçetecisin…”

ÇGD’DEN ÇAĞRI

Öte yandan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi de “Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir” açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Antalya basınının tanınmış isimlerinden İdris Özyol, bu akşam çalıştığı gazetenin önünde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yaralanan Özyol’un hastanede tedavisi sürüyor.

Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini asması üzerine yaşanan tartışma, tüm gazetecilerin gündemi olmuştu. MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili’nin tehditlerinden nasibini almıştı.

Bugün ise tehditler adresini buldu! Kimliği henüz bilinmeyen bir grup, çalıştığı gazetenin önünde İdris Özyol’a saldırarak öldüresiye dövdü. Kalabalık grup Özyol’u orada bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı.

Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Yaralanan arkadaşımız İdris Özyol’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”