Antalya'da 'Kürdistan' haritalı sahte bildiriler dağıtılıyor

Her seçim öncesi Ankara'da görmeye alışık olunan sahte seçim broşürleri bu kez yarışın çekişmeli olduğu Antalya'da ortaya çıktı.

Antalya'da 'Kürdistan' haritalı sahte bildiriler dağıtılıyor

31 Mart seçimlerine yaklaşık 1 hafta kala, AKP-MHP ittifakına karşı düzen muhalefetinin iddialı olduğu illerden Antalya’da kirli propaganda yöntemlerine başvurulduğu görüldü.

Kentte HDP logolu sahte bildiriler dağıtıldı. Bildiride ise HDP’nin CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’ni desteklediği belirtilirken Kürdistan haritasına yer verildi.

Saadet Partisi’nin Antalya adayı Ali Aktaş olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Tarih böyle şerefsizlik az görür ya da bir daha görmez. Seçmen de bunu iktidar partisi mensupları değil HDP dağıttı zannediyor. Değil şaşkın kardeşim değil. Bu rezaleti doğrudan doğruya iktidar partisinin mensupları bastırıp dağıtıyor” derken, “Antalya şehir merkezinde de dağıtıyorlar. Tarih bunlar kadar alçağını kaydetmedi. HDP adına sahte broşür bastırıp dağıtacak kadar düştüler. Çukur bile ‘benim bir izzetim var beni bunlarla nitelemeyin’ diye bağırıyor” ifadelerini kullandı.