Antalya'da ‘çocuk istismarına hayır’ demek yasaklandı

Antalya’da Pazar günü yapılacak yürüyüşte “Çocuk istismarına hayır”, “Yaşamak istiyoruz”, “Nafakayı değil cinayeti engelleyin”, “Öldüren sevgi istemiyoruz” sloganlarının atılması ve pankartlarının taşınması yasaklandı.

Antalya'da ‘çocuk istismarına hayır’ demek yasaklandı

Antalya’da ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ nedeniyle yapılacak yürüyüş öncesi Kaymakamlıktan sloganlara ve pankartlara yasak geldi.

Pazar günü saat 14.00’te Antalya Aydın Kanza Parkı’nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek yürüyüş için yapılan izin başvurusuna cevap veren Muratpaşa Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefi Abdullah Dağ, bu slogan ve pankartların Antalya’nın huzurunu bozacağını ileri sürdü.

Yerel haberimizvar.net isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Kaymakamlığın cevap yazısında, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşamak istiyoruz”, “Nafakayı değil cinayeti engelleyin”, “Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor”, “Çocuk istismarına hayır”, “Adalet, adalet, Şule için adalet”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Kadınlar savaş istemiyor” ve benzeri içeriğe sahip afiş, pankart, dövizlerin ve sloganların “farklı görüşe mensup olanların tepkisine yol açabileceği” ve “karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği” ileri sürüldü.

Bunun da “Antalya’da tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği” savunulan yazıda, söz konusu pankart, afiş ve dövizlerin açılması ile slogan olarak atılması yasaklandı.