Ankara'da Togo Kuleleri inşaatı mühürlendi

Eski Başkan Mustafa Tuna döneminde mühürlenmeyen inşaat, Mimarlar Odası tarafından tekrar yargıya taşındı ve mühürlendi.

Ankara'da Togo Kuleleri inşaatı mühürlendi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo ikiz kulelerinin inşaasına ilişkin imar planı değişikliklerine Melih Gökçek döneminde dava açmış, mahkeme imar planlarını iptal etmişti. Ancak inşaat iptal kararına rağmen devam etmişti.

Bunun üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mustafa Tuna döneminde ruhsatın iptali ve binanın mühürlenmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Mustafa Tuna döneminde inşaat mühürlenmeyince Mimarlar Odası olayı tekrar yargıya taşıdı ve yargı “mühürlememe” kararını da iptal etti.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi mühürlememe işleminin iptaline ilişkin önce istinaf başvurusu yaptı. Ancak daha sonra da aynı gün istinaf başvurusunu geri çekerek istinaf başvurusundan feragat etti.

Karar sonrası söz konusu bina mühürlendi.

AYGÜN’DEN ‘RÜŞVET’ SUÇLAMASI

Bu gelişmelerin ardından Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 8 Belediye Meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş, bunun üzerine “Kent Suçu olan Togo ikiz kuleleri @ankarabbld tarafından davadan feragat edilmesinin ardından mühürlenerek inşaat durdurulmuş ve Odamıza yazıyla bildirilmiştir.Sinan Aygün hem kent suçu işliyor hemde suçduyurusu ve davaya ek beyanla güç gösterisi yapmak istiyor.” açıklaması yaptı.