Ankara'da kamu çalışanları otobüslerle AKP'nin mitingine taşındı: Modern köleleriz

Ankara’da bir grup kamu görevlisinin mesai saati içinde AKP’nin mitingine götürüldüğü ortaya çıktı.

Ankara'da kamu çalışanları otobüslerle AKP'nin mitingine taşındı: Modern köleleriz

Ankara’da kamu görevlilerinin Gençlik Parkı’nın önüne getirilen yaklaşık 10 EGO otobüsüyle Gölbaşı’nda AKP’nin yapacağı mitinge taşındığı öğrenildi. AKP’nin seçim mitingine belediye personeli ve kamu araçlarının kullanılması tepki çekti. Parkta bekleyen belediye yetkilileri, personelin nereye gittiği yönündeki soruyu “Göreve” diye yanıtladı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ, tanık olduğu tartışmalı uygulamayı, olay yerinden haberleştirdi. Uludağ mitinge gitmek için bekleyen bazı güvenlik görevlilerine, “Nereye, neden gidiyorsunuz?” diye sorduğunda gerçek ortaya çıktı. Gölbaşı’ndaki mitinge gitmek için beklediklerini belirten personel, buna mecbur olduklarını, ‘gitmeyenin sakıncalı ilan edilerek işini kaybedeceğini’ kaydetti.

“GİTMEK İSTEMİYORUZ AMA MECBURUZ”

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik personeli, “Bu tür mitinglere gitmek istemiyoruz ama mecburuz. İş kaygısı taşıyoruz. Çoğumuzun çoluğu çocuğu var. Bizimki ekmek davası. ‘Git’ diyorlar, gidiyoruz, ‘Gel’ diyorlar geliyoruz. Anlayacağınız modern köleleriz” dedi.

Seçimde kime oy vereceğine yönelik soru üzerine ise aynı personel, “Mansur Yavaş’a vereceğim. Mevcut yönetime birçok arkadaş bilendi. Oy vermeyecek. Bu düşüncemizi paylaşamasak da sandıkta tercihimizi yapacağız” diye konuştu. Erdoğan’ın seçim mitingine güvenlik görevlilerinin yanı sıra temizlik personeli de götürüldü.