Ankara'da 'A Takımı' saldırıları: Faşist çete yeniden faaliyette

AKP’li Keçiören Belediyesi ile bağlantılı olduğu öne sürülen “A Takımı”, Turgut Altınok’un yeniden seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçede yeniden görünür oldu.

Ankara'da 'A Takımı' saldırıları: Faşist çete yeniden faaliyette

AKP’li Turgut Altınok’un Keçiören Belediye Başkanlığı koltuğuna yeniden oturması sonrası ilçede bir dönem terör estiren ve ‘A Takımı’ denilen faşist çetenin yeniden faaliyete geçtiği belirtiliyor.

Geçmişte MHP’de Keçiören İlçe Başkanlığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuş olan Altınok’la birlikte alınan sözkonusu çete, sık sık darp ve silahlı kavga olaylarıyla gündeme geliyor.

AKP’li belediyenin A Takımı, son olarak araçtaki gençlere yönelik saldırıyla gündeme geldi.

Arda Polat adlı sosyal medya kullanıcısı A Takımı adlı grubun saldırısını ve darp edildikten sonra çekilen fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Kız arkadaşıyla araçtan inip nerede oturacaklarına karar vermeye çalıştıklarını belirten Arda Polat, bir aracın yanlarında durduğunu, araç içindeki şahısların kendisini darp ettiğini ifade etti. Polat, “Kız arkadasımın ve araba plakamın fotoğrafını cekerek bizi birdaha buralarda görmek istemediklerini, görürlerse daha kötü yapacaklarını söyleyerek tehdit ettiler” diye yazdı.

İşte Polat’ın açıklaması:

“Herkese merhaba. Sizlere 12 ekim 2019 tarihinde kız arkadaşımla beraber başımdan geçen inanması güç bir olayın paylasacağım. Olayın yayılması ve baska insanların basına gelmemesi icin bir sonuca ulasmasa da sessiz kalmak istemiyorum.

Akşam saat 7bucuk civarı kız arkadaşımla beraber alısveris yapmak icin Keciören girisindeki cağdaş market, bir düğün salonu ve botanik parkının oldugu alandaki otoparka aracımı parkettim. Ne yapacağımıza karar vermek için konusurken 4-5 dakika bile gecmeden bir arac hızla gelip..

yanımızda durdu ve daha sonar iki adam ellerinde telsizler ve bellerinde silahlar ile sert bi sekilde cama vurup aşağı in diye bağırmaya basladılar. Polis olduklarını düşünüp inmek icin kapıyı acar acmaz bi anda küfür etmeye ve beni darp etmeye basladılar….

Ne oldugunu bile sormadan ve herhangi bi acıklama yapmama fırsat vermeden sorgusuz sualsiz tekme tokat vurmaya ve küfretmeye basladılar. Yanımda sok olan kız arkadasım polisi arıcam dediğinde onu da arabadan cıkarıp tehdit ettiler aratmadılar…

Daha sonar benim, kız arkadasımın ve araba plakamın fotoğrafını cekerek bizi birdaha buralarda görmek istemediklerini, görürlerse daha kötü yapacaklarını söyleyerek tehdit ettiler. Ve hızla ayrıldılar. Ben de o an ki panik ile ordan uzaklasıp kız arkadasımı eve bıraktım…

Daha sonra arkadasılarımla ve ailemle durumu paylaştığımda bu insaların Keciören Belediyesi tarafından görevlendirilen, halk arasında ‘A takımı’ olarak bilinen, keciören icinde düzeni sağlamak amacıyla ahlak bekciliğine bürünen tehlikeli insanlar oldugunu öğrendik..

Olaydan sonra hemen hastaneye gidip darp raporu aldım ve sonra karakola gidip şikayetçi olduk.

Cevremdeki insanlarla konustukca baskalarının basına da benzer olaylar geldiğini, sokakta icki iceni, parkta taskınlık yapanı, kız arkadasıyla geceni hep aynı sekilde tehdit ve darp..

ettiklerini duydum. İnternette arastırdıkca da bir ton sikayet ve daha kötü hikayeler okudum.

Bu saçmalığa acilen bir son verilmeli ve başkalarının da basına böyle seyler gelmemeli artık. Bu işin peşini bırakmayacağım…

Bu ‘A takımı’ denen sacma grupla alakalı bazı linkleri….

ve darp sonrası fotoğraflarımı da bu flooda ekliyorum.

Siz de cevrenize yayarsanız ve basına bu tarz seyler gelen insanların sesini duyurmasını sağlarsanız bu çağdışı uygulamalara ve şiddete son verebiliriz.”