Ankara Cebeci'de bir kadın tacizciyi emniyete şikayet etti, gelen bekçi de taciz etti

Ankara Cebeci'de yeni taşındığı evinde komşusu tarafından tacize uğrayan P.K. önlem için emniyetten gelen bekçi tarafından da taciz edildi.

Ankara Cebeci'de bir kadın tacizciyi emniyete şikayet etti, gelen bekçi de taciz etti

Ankara Cebeci’deki yeni evine 2018 yılının haziran ayında taşınan P.K. aylarca taciz edildi. Bahçekatında olan evinin penceresinden odaları izleyen 30’lu yaşlardaki Başkent Elektrik çalışanı İ.V.Y’i aylarca yakalamaya çalıştı. Kamera kayıtlarından evin penceresinden odaları izlediği sırada mastürbasyon yaptığı da belirlenen tacizci her defasında kaçmayı başardı. Başka bir evin bahçesinde yakalanan tacizcinin ardından, K’nin evinin çevresinde bir bekçi görevlendirildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; emniyet tarafından görevlendirilen bekçinin taciz mesajları attığını vurgulayan K., şunları anlattı:

“Bekçilerden biri ifade verirken adımı öğrenmiş, Facebook’tan taciz mesajları attı. Bekçi, ‘Sizi gördüm, beyaz giymiştiniz size beyaz çok yakışıyor’ gibi mesajlar attı. Dava açılmasının ardından duruşma günü iletildi. Kadın örgütleri ile iletişime geçtim. Kamuoyu oluşturmaya çalıştım. Ciddi de bir kamuoyu oluşturuldu. Tacizcinin insan yaralama ve tehditten davası olduğunu da gördük.”

Tacizcinin kendisine saldırmasından endişe ettiğini vurgulayan K., “Bu kişi eve gelmez ama dışarıda bir yerde bana müdahalede veya saldırıda bulunabilir. Bunlar olması yüksek bir ihtimal gibi geliyor ve endişe içerisindeyim” diye konuştu.