Ankara Çankaya'da bir kadın eski kocası tarafından bıçaklandı, kadınlar sokağa döküldü

Ankara Çankaya'da Fadime T. boşandığı Rıza Işık tarafından bıçaklandı. Olayın ardından kadınlar protesto yürüyüşü düzenledi.

Ankara Çankaya'da bir kadın eski kocası tarafından bıçaklandı, kadınlar sokağa döküldü

Olay, Çankaya ilçesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’ndeki Ahmed Arif Parkı’nda meydana geldi.

İddiaya göre, Rıza Işık, boşandığı Fadime T. ve beraberinde çocuğu ile parkta karşılaştı. Işık, Fadime T. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından cebinden bıçak çıkaran Işık, eski eşi Fadime T.’yi çocuğunun gözü önünde bıçakladı. Yaralı kadının çığlıklarını duyanlar Işık’ı engellemeye çalışırken, polis ve sağlık ekiplerine de haber verildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinden 10 bıçak darbesi ile yaralanan Fadime T.’yi Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Fadime T’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SALDIRGAN LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

DHA‘nın haberine göre, olayın ardından tepki gösteren vatandaşları kendinden uzaklaştırmak isteyen Işık, bıçağı boynuna dayadı. Bu arada bölgeye gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlamaya çalıştı. Bıçak darbesiyle kendisini de yaralayan Işık, çevrede toplanan kalabalığın saldırısına uğradı. Linç edilmek istenen Işık’ı kalabalığın elinden kurtaran polis, otomobille bölgeden uzaklaştırdı.

Gözaltına alınan Rıza Işık’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

KADINLAR SOKAĞA DÖKÜLEREK PROTESTO ETTİ

Saldırının ardından Dikmenli kadınlar Ahmed Arif Parkı’nda bir araya geldi. Burada yapılan açıklamanın ardından saldırgan Rıza Işık’ın kaldırıldığı 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne doğru yürüyüşe geçen kadınlar, Dikmen Caddesi’ni trafiğe kapattı.

Sendika.org‘ın haberine göre, yürüyüş sonunda ulaştıkları hastanenin önünde çevik kuvvetin ‘dağılın’ uyarısıyla karşılaşan kadınlar, saldırganın serbest bırakılmasını önlemek için hastane önüne geldiklerini belirtti.

Emniyet müdürü ise saldırgan hakkında işlem yapılacağını ve gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapılacağını söyledi.