Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah'a jet yalanlama

'Sabah Ankara' gazetesinde dün yer alan 'İşte kapalı kapılar ardındaki ihale rezaleti' haberi bugün ABB tarafından yalanlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah'a jet yalanlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sabah Ankara’nın “Canlı yayın bitti, bütün şirketler elendi. İhale, ‘evraklarımı tamamladım’ diyen Emin Peyzaj firmasına kaldı” haberini yalanlayan bir açıklama yayınladı.

Söz konusu ihaleyi haberde adı geçen firmanın kazanmadığı, işin aciliyeti gereği daha sonraki tarihte yapılan ikinci ihaleye ise hiç katılmadığı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında 19 Haziran 2019 tarihinde “Tarih 8 Mayıs… Büyükşehir’in peyzaj ihalesi için canlı yayın yapıldı. Yayında dosyası incelenen firmalardan birine, ‘Evrakların eksik’ dendi. Canlı yayın bitti, bütün şirketler elendi. İhale, ‘evraklarımı tamamladım’ diyen Emin Peyzaj firmasına kaldı.” spotuyla yer alan haberler tamamen gerçek dışıdır.

Bahse konu olan “Ankara 12. Bölge Bakım Onarım İşi” ihalesi, haberde ismi geçen firmaya verilmemiş olup, tam aksine 20 Mayıs 2019 tarihinde idarenin talep ettiği yeterliliklerin firmalar tarafından sağlanamaması nedeniyle iptal edilmiştir. İşin aciliyeti gereği daha sonraki tarihte yapılan ikinci ihaleye haberde adı geçen firma katılmamış, iş bir başka firma tarafından üstlenilmiştir. Dolayısıyla iddia, kendini doğrudan çürütmektedir.

İlgili haberleri yapan kurumlara ANFA Şirketi tarafından tekzip metni yollanmış olup, eskiden kalma alışkanlıkların uzantısı olan bu mesnetsiz ve iftira dolu haberlere karşı yasal süreç başlatılmıştır.

Bu haberler, kapalı kapılar ardında ihalelerin yapıldığı, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin dahi iş alan firmalarla ortaklık içinde bulunduğu, haksız kazançlar sağlamanın normalleştirildiği eski düzenin yıkılmasının verdiği telaşın bir yansımasıdır.

İhalelerin şeffaflığı, saydamlığı ve eşit rekabet ortamının oluşması bazı kesimleri rahatsız etse de, T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın “şeffaf yönetim” anlayışı ile ihaleleri canlı yayınlarla vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edecektir.”