Ankapark'ta aylardır ücretleri ödenmeyen işçiler oyuncakları durdurdu

Ankapark işçileri aylardır ödenmeyen maaşlarını almak için oyuncakları durdurdu. Yönetimle yapılan görüşmenin ardından maaşlarının yatırılacağı sözü alan işçiler, oyuncakları yeniden çalıştırdı.

Ankapark'ta aylardır ücretleri ödenmeyen işçiler oyuncakları durdurdu

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin yağmalanması pahasına ve emekçiler yoksullukla boğuşurken 2 milyar lira harcanarak yapılan Ankapark’ta (Wonderland Eurasia) işçi hakları gaspediliyor.

Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi açılışını yaptığı ve yaklaşık 4 aydır ücretlerin yatırılmadığı parkta çalışan işçiler bugün eylem kararı alarak oyuncakların çalıştırmadı. Eylem üzerine yönetim ile işçiler arasında yapılan görüşmede maaşların yatırılacağı söylendi ve makinaları çalıştırıldı.

‘TEKNİK ARIZA’ DEDİLER

Öte yandan sabah saatlerinde parka giriş yapılabilen parka öğleden sonra gelenler ise “teknik arıza” denilerek kapıdan çevrildi.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre, parkta çalışan bir işçi, kapanmanın nedeninin teknik arıza olmadığını, işçilere maaşın ödenmediği için parkın kapatıldığını söylerken “Bu zamana kadar 100’ün üzerinde işçi işten çıkarıldı. Ne zaman ücretlerin ödeneceğini biz de bilmiyoruz” diye konuştu.

Parkta çalışan işçiler Nisan ayında da aynı sebeplerle eylem yapmış, ödenmeyen ücretleri için merkez binaya yürümüştü.