ANAP'ten AKP'ye, AKP'den MHP'ye, MHP'den DSP'ye geçti... Yeni durağı CHP!

Ağustos ayında Belediye Başkan Yardımcılığı ve Demokratik Sol Parti'den (DSP) istifa eden Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici'nin hikayesi, birbirinden temel bir farkı olmayan partilerin hüküm sürdüğü düzen siyaseti için ibretlik bir örnek oluşturdu.

ANAP'ten AKP'ye, AKP'den MHP'ye, MHP'den DSP'ye geçti... Yeni durağı CHP!

DSP’den seçilen ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’yla anlaşmazlığa düştüğü için belediye başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici CHP’ye transfer oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumu öncesinde yapılan CHP grup toplantısında İl Başkanı Ahmet Kumbul tarafından rozeti takılan Mustafa Bilici, bugüne dek düzen siyasetinin sağında ve solunda birçok partide görev aldı.

AKP’NİN KURUCU İLÇE BAŞKANI

Siyasete ANAP’ta başlayan Bilici, bu partide Kemer ilçe başkanlığı yaptı. ANAP’tan bir dönem belediye meclisi, bir dönem de il genel meclisi üyesi olarak seçilen Mustafa Bilici, 2002’de AKP’nin kurucu ilçe başkanı oldu. Fakat Bilici’nin AKP macerası kısa sürdü.

AKP’nin Atatürk düşmanlığı yaptığını söyleyen Bilici, 2-3 ay sonra partiden istifa etti. Bir süre boşta kaldıktan sonra 2004’te MHP’ye geçti ve il genel meclisi üyesi seçildi. 2009’da da MHP’den belediye başkanı seçilen Mustafa Gül’ün listesinde yer alarak meclis üyesi koltuğuna oturdu.

BAŞKAN PARTİYİ DEĞİŞTİRİNCE…

Mustafa Gül’ün MHP’den ayrılıp CHP’ye geçmesi üzerine boşta kalan Bilici, CHP kendisini aday göstermediği için DSP’nin kapısını çalan Necati Topaloğlu’nun ekibinde yer aldı. DSP’nin Kemer’i kazanması üzerine Bilici de hem Kemer, hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. Topaloğlu tarafından belediye başkan yardımcılığına da atanan Bilici, başkanla ters düşünce istifa etti.

“ŞU ANKİ ŞARTLAR CHP’Yİ GÖSTERİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in daveti üzerine CHP’ye geçen Bilici, üyelik açıklamasında şunları söyledi:

“Hepinizin bildiği gibi daha önce DSP’den istifa ettim. Benim 30 yıllık siyasi arkadaşım ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek, ‘zaten temelli CHP’ye geçmeniz gerekiyor’ diyordu. İlçe Başkanımız Hüsnü Ünal da seçimden bugüne bu konuda çok ısrar ediyordu ‘CHP’de siyasete devam edin’ diye. Şu anki içinde bulunduğum şartlar benim CHP’de siyasete devam etmemi gösteriyor. Bundan dolayı CHP’ye bugün girişimizi yaptık. İnşallah hayırlı olur. Kemer’de ve Antalya’da daha güzel işler yapmayı Allah bize nasip eder.”