Anadolu Üniversitesi'nde son durum: Hukuk Fakültesi'nde 'hukuk felsefesi' dersini ilahiyatçı veriyor

"Bizim kürsüyü tasfiye ettiler, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi dersini bizden alıp meğer kimlere vermişler."

Anadolu Üniversitesi'nde son durum: Hukuk Fakültesi'nde 'hukuk felsefesi' dersini ilahiyatçı veriyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde şubat ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından akademisyen alımı ve görevlendirmeleri gerçekleşti.

Fakültede çok kısa süre önce göreve başlayan akademisyenlerin yönetim kadrolarına getirildiği, uzun süre fakülteye hizmet eden akademisyenlerin yönetimlere alınmadığı ve bu yeni dönemle birlikte dışardan akademisyen görevlendirme ve alımı hız kazandığı, görevlendirmelerde eşit davranılmadığı, alan bilgisi ve liyakatin gözetilmediği iddia edildi.

Sözcü‘den Kemal Atlan’ın haberine göre bu iddianın en çarpıcı örneği de fakültede ‘Hukuk Felsefesi’ dersleri için görevlendirilen isim oldu. Sözkonusu derse Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım görevlendirildi.

Hukuk Fakültesi öğrencileri sosyal medya üzerinden görevlendirmeye tepki göstererek “Hukuk fakültelerinde hukukçu mu kalmadı?” diye sordu.

Fakültedeki öğretim üyeliği görevinden 672 sayılı KHK’yle ihraç edilen Doç. Ertuğrul Uzun da sosyal medya hesabından ilgili haberi paylaşıp “Bizim kürsüyü tasfiye ettiler, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi dersini bizden alıp meğer kimlere vermişler.” yorumu yaptı.

İLERİCİ HUKUKÇULAR TOPLULUĞU’NDAN AÇIKLAMA

Eskişehir İleri Hukukçular Topluluğu ‘Hukuk Felsefesi’ dersine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım görevlendirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Hukuk felsefesi dersleri hukuk eğitiminin belkemiğini oluşturan derslerden biridir. Böyle bir dersi hukukçu olmayan birinin hele hele bir ilahiyatçının vermesi kabul edilemez.” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Anadolu Üniversitesi'nde son durum: Hukuk Fakültesi'nde 'hukuk felsefesi' dersini ilahiyatçı veriyor