Alparslan Türkeş’in evi 'müze' yapıldı, ailesi çağrılmadı

Açılışta Fuat Oktay ve Tuğrul Türkeş yer alırken; Seval Türkeş, Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş davet edilmedi.

Alparslan Türkeş’in evi 'müze' yapıldı, ailesi çağrılmadı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu Alparslan Türkeş’in, doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı Lefkoşa’daki evi müze haline getirildi. Açılışta Fuat Oktay ve Tuğrul Türkeş yer alırken; Seval Türkeş, Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş davet edilmedi.

Harabe görüntüsüne sahip ev, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edildi. DHA‘ya göre, müze haline getirildiği söylenen evde, Alparslan Türkeş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim, Hacda namaz kıldığı seccade, tespihi ve hayatı boyunca kullandığı eşyalar sergileniyor.

Türkeş için Ankara’da da özel olarak bir heykel yapıldı. Ziyaretçiler, müzede Türkeş’in kendi sesinden, kurultaylarda yaptığı konuşmaları dinleme ‘imkanı’ da buluyor. Müzenin kapısına 9 ışık ve 9 kurdu temsil edilen bir figür çizilmesi de ihmal edilmedi.

Müzenin açılışı bugün 11.30’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Tuğrul Türkeş tarafından yapıldı.

AİLE ÇAĞRILMADI

Kıbrıs’ta yaptırılan Alparslan Türkeş müzesinin açılışına Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş ve çocukları Ahmet Kutalmış Türkeş ve Ayyüce Türkeş ise davet edilmedi. Eşi Seval Türkeş, “Eşyalarını bile ben elimle verdim.Bu törelerimize de aykırı, çok ayıp” diyerek sitem etti.

Türkeş’in eşi, “Cumhurbaşkanımızın hassasiyetı ve talimatıyla, ailenin desteği sonucu TİKA tarafından Alparslan Türkeş in Kıbrıs’ta doğduğu ev müze haline getirilmiştir. Ancak açılışa ailece, Seval Türkeş, Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş davet edilmemiş bulunuyoruz. Bu durum geleneklerimize ve inancımıza aykırıdır ve çok üzücüdür. Konuyu Alparslan Türkeş’i sevenlerin ve Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.