Almanya'dan Suriye sınırı çıkışı: Avrupalı bunu izlemekle yetinmemeli

"Avrupa'nın bu konuda daha fazla inisiyatif alması gerekiyor."

Almanya'dan Suriye sınırı çıkışı: Avrupalı bunu izlemekle yetinmemeli

Almanya, Suriye sınırında uluslararası güvenli bölge kurulmasını teklif etti. Almanya, konunun kendi çıkarlarını doğrudan ilgilendirdiğini iddia ederken; Avrupa’ya da ‘gelişmeleri izlemekle yetinmeme’ telkininde bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yerine geçmesi beklenen Savunma Bakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik partisinin lideri olan Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye’nin Türkiye sınırında uluslararası bir güvenli bölge kurulması önerisinde bulundu.

“Türkiye ve Rusya’yla birlikte, uluslararası bir kontrole sahip bir güvenli bölge kuralım” diyen Kramp-Karrenbauer, bu sayede bölgenin istikrara kavuşacağını, sivillerin yeniden inşa sürecine başlayabileceğini ve sığınmacıların da gönüllü olarak geri dönebileceğini söyledi.

Almanya’nın uluslararası yayın kuruluşu Deutsche Welle‘ye konuşan Kramp-Karrenbauer, Suriye’de harekete geçmenin Almanya’nın çıkarına olacağını aktardı:

“Suriye’nin kuzeyindeki durum Avrupa’nın ve Almanya’nın güvenlik çıkarlarını doğrudan ilgilendiriyor. Bu yüzden Avrupa’nın bu konuda daha fazla inisiyatif alması gerekiyor.”

“Avrupa bunu sadece izlemekle yetinemez. Biz de kendi çözüm önerilerimizle gelmeli ve bunların tartışılmasını sağlamalıyız.”