Almanya Suudi Arabistan'a silah yasağını uzattı

Alman hükümeti, Suudi Arabistan'a yönelik silah ihracatı yasağını mart ayının sonuna kadar uzattı. Berlin'in Kaşıkçı cinayeti sonrası ekimden beri uyguladığı yasak 9 Mart'ta sona erecekti.

Almanya Suudi Arabistan'a silah yasağını uzattı

Almanya, Suudi Arabistan’a silah satışına getirdiği yasağı üç hafta daha uzatma kararı aldı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 9 Mart’ta sona erecek olan yasağın bu ay sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel liderliğindeki kabine toplantısının ardından konuşan Maas, “Yemen’deki gelişmeleri göz önünde bulundurarak bu kararı aldık” dedi. Maas, “Yemen savaşının en kısa sürede bitmesi gerektiğine inanıyoruz” diye ekledi.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre; Alman hükümeti, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından Ekim 2017’de, Yemen savaşına müdahil olan ülkelere askeri teçhizat satışını askıya almıştı. Ancak Almanya’nın bu hamlesi, Avrupa Birliği’ndeki ortaklarının tepkisine neden olmuştu. Başta Fransa ve İngiltere olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri, söz konusu yasağın, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri’nin de kullandığı