Almanya IŞİD'e verdiği desteği unuttu: Hizbullah'a yasak getirmeye hazırlanıyor

Alman hükümetinin, Hizbullah'ın siyasi kanadının ülkede faaliyette bulunmasına yasak getirmeye hazırlandığı iddia edildi. Bu karar daha önce IŞİD'e ve benzeri cihatçı örgütlerle bunlara yakın yapılanmalara desteği gündeme gelen Almanya'nın ikiyüzlülüğünü gösterdi.

Almanya IŞİD'e verdiği desteği unuttu: Hizbullah'a yasak getirmeye hazırlanıyor

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesindeki habere göre, Almanya, PKK ve IŞİD’e ülkede uyguladığı yasakların benzerini Hizbullah için de getiriyor.

Haberde, getirilmek istenen yasaklardan bir örnek verilerek, bundan böyle Hizbullah yandaşlarının gösterilerde örgütün sembollerini kullanamayacakları vurgulandı.

Derginin haberinde Hizbullah’ın İran tarafından desteklendiği ve Suriye’de rejim ile ilişki içinde olduğuna işaret edildi. Hizbullah’ın Lübnan’da ise siyasi bir parti olarak kabul edildiğine dikkat çekildi.

Ortadoğu’da İsrail’e ve cihatçı terör örgütlerine dönük başarılı operasyonlarıyla tanınan Hizbullah’a dönük bu yasak girişimi, cihatçı örgütlere verdiği örtük destekle bilinen Almanya’nın ikiyüzlülüğünü gösterdi.

Avrupa Birliği bugüne kadar Hizbullah’ın askeri kanadını terör örgütü olarak sınıflandırmış fakat siyasi kanadına yasak getirilmesine Fransa karşı çıkmıştı.

ABD ve İsrail ise uzun süredir böyle bir yasağın getirilmesi için Almanya’ya baskı uyguluyordu.

Dışişleri Bakanı Heiko Maas da dernekler yasasına göre Hizbullah’ın Almanya’daki derneklerinin kapatılmasını talep ediyordu.