'Allah’tan korkanlar' ama kuldan utanmayanlar!

Faizsiz bankacılığa en güzel örnek İhlas Finans! Yaklaşık 200 bin kişinin yüzlerce milyon doları battı İhlas Finans’ta! Kaptırdıkları birikimlerini bir daha kurtaramadılar. Tarihe İhlaszedeler olarak geçti!

Faizsiz finans kurumu denetçilerinde aranacak nitelikler, 14 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı: “Allah korkusu”!

Faizli finans kurumu denetçisi olmanız için bu aranmıyor! Onlar zaten kafir denmek isteniyor galiba. Komik.

Konu faizsiz olunca, yani İslami bir renk taşıyınca, Resmi Gazete de şeriat hükümleri koyabiliyor. “Allah-u Teâlâ korkusuyla davranma”.

Faizsiz bankacılığa en güzel örnek İhlas Finans! Yaklaşık 200 bin kişinin yüzlerce milyon doları battı İhlas Finans’ta! Kaptırdıkları birikimlerini bir daha kurtaramadılar. Tarihe İhlaszedeler olarak geçti!

Allah’tan mı korkmadılar, takvaları mı eksikti, yoksa para güzel mi gelmişti? Bırakın denetçileri, kendilerini sabah akşam dindar olarak gösterip, faizi haram sayan bunlardı!

Kombassan’ı unuttuk mu? “Şirketler, fabrikalar kurduk. Şimdi ortak arıyoruz. Faiz kesinlikle haramdır. Faiz alan zina yapmış olur. Biz ise faiz vermiyoruz. Kâr payı veriyoruz” diyerek Almanya’daki gurbetçiden paraları topladılar. Konya’da şirketler kurdular, paravan idi bunlar. Yatırılan paraları, British Virgin Adaları’nda kurulmuş paravan şirketlere yatırıp buradan ana şirkete kredi adıyla gönderiyorlardı.

Paraları topladılar, kar payı ortaklığı dediler. Şirketler batınca, ‘ortaklık battı, ne yapalım?’ dediler. Şimdi devlet parasıyla kurtarmaya çalışıyorlar. Suçu da başkalarına atıyorlar. Tam bir dolandırıcılık öyküsü bu. Dindardılar, Allah korkusu deyip duruyorlardı.

FETÖ’nün himmet paraları! FETÖ de “kutsal davası” için ne paralar topladı. Her yıl himmet parası dediler, insanları dolaştılar. Amerikancı kanlı darbeyi planladılar. Onlar da Allah korkusu diyorlardı! Eğer söz konusu Allah korkusu ise!

Ya 15 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin aileleri için toplanan paralar. Bir vakıf kurdular, paralar topladılar. Ortada ne vakıf var ne da para! Vakfı kuranların Allah korkusu yok muydu?

Deniz Feneri? Yimpaş? Endüstri Holding? Hangi birisini yazalım!

Müslüman ülkelerdeki Müslümanlara paraların gideceğini söyleyip yardım adıyla para topladılar. Hep Allah’tan korktular, paraları “Allah yolunda” harcadılar!

Yani bırakın denetçileri, bizzat faizsiz bankacılık, yatırım ortaklığı diyenlerin itikadı yok muydu? Onlarda Allah korkusu eksik miydi?

Boş işler bunlar!

Faizsiz bankacılığı denetleyecek denetçilerde bulunması gereken vasıflarda “Allah korkusu” aramak da neyin nesi? Nasıl ölçeceksin? Kimin itikadı güçlü, kimin korkusu güçlü?

Allah diyerek, Müslümanlık diyerek, haram diyerek, helal diyerek paralar toplayıp yiyenler ortada!

Faizsiz bankacılığı kuranlar bunlar, denetleyenlere kural getirenler yine bunlar: “Allah korkusu”. Bir denetçi, “ama Allah yolunda kullanmışlar” derse ne olacak?

Çocuklara tecavüz vakasının yaşandığı tarikat ve cemaat yurtlarının olduğu bir ülkede siz kimi kandırıyorsunuz? Bu mudur sizin Allah korkusuyla refere ettiğiniz ahlakınız?

Toplumda etik değerlerin erozyonu ve çürüme en çok din ve dincilikle artmıştır! Son 15 yılda ülkemizdeki rakamlara bir bakınız!

Haram diyerek faizsiz bankacılık adıyla kapitalizmin alasını yapanları denetlemek için getirilen bu vasıflar, bizzat faizsiz bankacılık yalanının da, uygulamasının da, dolandırıcılığının da temelidir!

Şıracının şahidi bozacı gibi!

Resmi Gazete’de yayınlanan bu belge, kanunların dini referanslara göre yazılma girişimidir ki, bunun adı şeriat yasasına geçiştir!

Ama demagoji gırla. Dinci bir devlet yapılanmasına kapı aralayan denetçi yasasını savunurken “Hegel, Dostoyevski, Locke’nin yazdıkları giriyor da, niye Allah’ın yazdıkları girmiyor” diye bir de üste çıkıyorlar. Yani beşeri olana güvenmeyin, insanlığın tarihsel birikimine, bilimsel aklın ortaya çıkardığı gerçeklere inanmayın demektedirler. Buradan bilim düşmanlığı çıkar, ancak başka yazının konusu.

İşte asıl sorulması gereken soru şudur: Hukukun kaynağına dinin yerleştirilmesini mi savunuyorsunuz?

Açık açık söyleyin! Takiyye yapmayın!