'Allah'a şükür kemalistler var da Binali Yıldırım'a büyük katkı sağlıyorlar'

AKP'li yazar Cem Küçük, bugünkü yazısında mahallesinin medyasına "Binali Yıldırım'ın propagandasına zarar verdikleri" iddiasıyla çattı, "Allah'a şükür Kemalistler var da Sayın Binali Yıldırım'a büyük katkı sağlıyorlar." dedi.

'Allah'a şükür kemalistler var da Binali Yıldırım'a büyük katkı sağlıyorlar'

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarlarından Cem Küçük, 23 Haziran seçimlerine ilişkin yazısında iktidar medyasının İmamoğlu’na karşı propaganda da yanlışlıklarına ve yetersizliklerine eleştirirken ilginç bir değerlendirmede de bulundu.

Gazetede bugün kaleme aldığı “23 Haziran sürecinde akıl yolunu bulmak” başlıklı yazısında Küçük, iktidar medyasındaki durumdan AKP’nin tepe noktalarında bulunan hiç kimsenin memnun olmadığını öne sürerken, “Herkes dişini sıkıyor. Bakın Binali Bey’in en yakınlarından bir isim bizzat bana ‘Yüzde 48.8’i hem karşı cepheye karşı hem de bizim cephenin medyasında yapılan devasa yanlışları aşarak alabildik’ dedi. Yüzde 100 doğru analizdir bu. 31 Mart sürecine giderken de maalesef bizim taraf medya yayınları Yıldırım’ın oyunu arttırmasına yaramadı.” dedi.

Eskiden AKP saflarında olmayan ancak şimdi kendi taraflarında bulunan kalemşörlerle ilgili de yakınan Küçük “Kim nereden gelirse gelsin yeter ki bizim tarafa katkı yapsın. O Marksist ve HDP kökenli arkadaşlar İstanbul’daki yüzde 13-14 HDP’ye oy vermiş Kürt kardeşlerimizi kazanmamıza benim gibi bir milliyetçi-muhafazakârdan daha çok katkı sağlamaları gerekir. Onların işlevinin o olması gerekir. Ama onlar bilakis hiç inanmadıkları tipte şahin açıklamalarla Kürt kardeşlerimizi daha da ürkütmeye kalkıyorlar.” dedi.

Küçük, yazısının sonunda da son dönemde Dersim tartışmaları üzerinden bilhassa Vatan Partisi gibi AKP’ye yanaşık siyasal öznelerin çıkışlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Allah’a şükür Kemalistler var da özellikle Dersim konusunda yaptıklarıyla Sayın Binali Yıldırım’a büyük katkı sağlıyorlar. Dersim olayı vesilesiyle son dönemdeki Kürt düşmanı tavırları Kürt kardeşlerimizi İmamoğlu’ndan soğutuyor. Zaten hatırlarsanız yazmıştım, bırakın bu Kemalistler akılsızlıklarıyla ve ideolojik bağnazlıklarıyla İmamoğlu’nu bitirecek diye. Bizim taraf eğer hiçbir şey yapmasaydı şu an Binali Yıldırım yarışta önde gidiyor olurdu. Bir tarafta bizim taraf medyası İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürüyor, öte yandan Kemalistler, Binali Bey’in ekmeğine yağ sürüyor. Bu da böyle garip bir seçim süreci işte.”