Aliağa Belediyesi'nde 47 kişi daha atıldı, işçiler iş bıraktı

MHP'li Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan 132 kişinin ardından yaklaşık 47 işçinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi. Bunun üzerine belediye işçileri durumu protesto etmek üzere iş bıraktı.

Aliağa Belediyesi'nde 47 kişi daha atıldı, işçiler iş bıraktı

MHP’nin yönetimde olduğu Aliağa Belediyesinde toplu işten çıkarmalara bir yenisi daha eklendi.

Şimdiye kadar 132 işçinin kapıya konulduğu belediyede Başkan Serkan Acar tarafından 47 işçinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi.

Yaşanan işçi kıyımına karşılık olarak işçiler sabah saatlerinde çöp kamyonlarını işe çıkarmayarak yaşanan durumu protesto etti.

Temizlik İşleri biriminde çalışan işçilerin işe çıkmama eylemlerine park bahçe ve fen işleri birimindeki işçilerden de destek geldi.

İşçiler işten çıkarmaların durdurulması ve çıkarılan işçilerin geri alınması talebiyle eylemlerine devam ediyor.

“KIYIMA SON VERİN”

Öte yandan işlerinden daha önce atılan işçiler de dün direnişlerinin 33’üncü gününde belediye önüne gelerek yeni çıkışları protesto etti.

Kuzeyegehaber‘in aktardığına göre, işçiler adına konuşma yapan Doğan Şah Aydın, “Yapılan hataların tekrarlanmayacağını umut ediyoruz. Burada çok ciddi bir haksızlık yapılıyor, derhal bu işçi kıyımına son verilmeli. Biz Aliağa Belediyesi yönetiminden bunu talep ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Disk Genel-İş 5. no’lu şube başkanı Ali Haydar Kara ise “Yaklaşık bir aydır bu işçi kıyımı devam etmekte. Saçma-sapan gerekçelerle işten çıkarılıyor arkadaşlarımız. Zaten yaşadığımız durumda saçma-sapan bir hal aldı. Yok teknolojik gelişme, yok belediyenin gelirlerinin azalması, bence daha dürüst olsunlar. ‘Belediyeyi batırdık, bunu ondan yapıyoruz’ desinler. Buradan ayrılmayacağız. Burası bizim iş yerimiz, buradan ayrılmayacağız, burası evimize ekmek götürdüğümüz iş yeri.” şeklinde konuştu.

İşçiler sloganlarla bir süre belediye binası merdivenlerinde oturma eylemi yaptı. Eylemin bitiminde Aşıklar yolu üzerinden sloganlarla Demokrasi Meydanına yürüyen işçilere yol üzerinde bulunan esnaflar da alkışlarla destek verdi.