Ali Babacan tarih açıkladı: Her şeyi göze aldık...

AKP'den ayrılıp yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Babacan, "Kadro partisi olacağız. Türkiye'nin bir başka tek adam partisine ihtiyacı yok." dedi.

Ali Babacan tarih açıkladı: Her şeyi göze aldık...

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kendisinin de çalışmalarına öncülük ettiği yeni partinin ocak ayında kurulacağını açıkladı.

T24’ten Şirin Payzın’a konuşan Babacan, partisinin kuruluş tarihine ilişkin “Çalışmalar beklediğimizden uzun sürdü, 2020’ye sarkacak ama bu haftalarla ifade edilecek bir sarkma değil. Partinin adını milletimiz koyacak” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

YENİ PARTİ: Ana akım parti olacağız. Kadro partisi olacağız. Türkiye’nin bir başka tek adam partisine ihtiyacı yok. Yüzde birlik bir kesimin bile haklarını koruyacağız. Türkiye’nin ihtiyacı katılımcı ve çoğulcu demokrasi.

ERDOĞAN’IN DOLANDIRICILIK İTHAMI: Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır. Kızgınlıkla söylenmiş belli… Aksi halde beni 6 ay önce birlikte çalışmaya neden davet etsin. Bana ileride daha ağır şeylerde söylenebilir biz her şeyi göze aldık. Kararımız tam. Bizi kimse bu yoldan çeviremez. Her şeyin hesabını vermeye hazırız. İftiralar olabilir çamur atanlar olabilir . Çamur atanların da eli pislenir o çamurdan da kolay kolay kurtulamazlar.

DEMİRTAŞ VE KAVALA: Tutuksuz yargılanmalılar. Demirtaş’ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım.

BAŞKANLIK SİSTEMİ: Ben o dönem kampanyaya katılmayı reddettim. AK Parti milletvekiliydim. Benden kampanya katılmamı istediler. TV programları hazırlamak, mitingler düzenlemek istediler. Ben ‘hiçbirisini yapamam’ dedim. Eğer çıkar konuşursam beni dinleyerek ‘hayır’a oy verir. Biz tek bir kişiyi ‘evet’e ikna etmeye çalışmadık. Başkanlık sistemi içte de dışta da barış getirmedi. Bu sistem Türkiye için çalışmıyor, çözüm üretmiyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz.

KANAL İSTANBUL: Gündemi değiştirmeye ihtiyaç var. Çünkü gündemde işsizlik var. Katılımcı demokrasi ile bu proje tartışılmalı. Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var” diye konuştu.