Akşener'den İdris Naim Şahin açıklaması: Ben yoldaydım, arkadaşlarımız görüştü

Akşener, İdris Naim Şahin'in Ordu'dan adaylığı konusunda gelen soruya, " "İdris Naim Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım." yanıtını verdi.

Akşener'den İdris Naim Şahin açıklaması: Ben yoldaydım, arkadaşlarımız görüştü

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’de bulunan ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, “Beka beka deyip bizi uyutmaya çalışıyorlar. Esas mesele mutfaktır, tenceredir” diye konuşurken; eski AKP’li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu adayı olacağı iddiasıyla ilgili gelen bir soruya ise, “İdris Naim Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size ‘evet budur’, ‘hayır budur’ diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor. Sayın Şahin’in nasıl bir tutum alacağını hep beraber göreceğiz” yanıtını verdi.

İki gün boyunca Mersin’de bulunacağı öğrenilen Akşener, “Bugün Sayın İl Başkanımızın, İl Teşkilatımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Burhanettin Kocamaz Beyefendi’nin davetiyle Mersin’deyim. Bugün ve yarın buradayım. Gördüklerimden anlıyorum ki, Burhanettin Başkan ipi göğüslemiş. Şimdi o göğüslediği ipin daha ileriye gitmesi için çaba göstereceğiz. Milletvekili arkadaşlarımız başta olmak üzere, teşkilatlarımız bir bütün olarak Genel Merkezimiz Sayın Kocamaz Başkanımın arkasındayız. İnşallah 1 Nisan şakasını Mersinliler 31 Mart akşamı gece yarısından sonra yapmış olacaklar.” diye konuştu.

Mersin için de konuşan Akşener, “Sonuç itibarıyla Sayın Burhanettin Kocamaz mağdur edilmiş, hak etmediği bir davranışla karşılaşmış. Bakın burada kaldırırken zorlandığım ‘5 Yıldızlı Hizmetler’ diye bir kitapçık var. Hizmet o kadar çok ki, akılda tutmak mümkün değil. Dolayısıyla bu yapılmış hizmetleri gören Mersinli vatandaşlarımız gelecek 5 yılda neler yapılabileceğini, verilen sözlerin nasıl yerine getirildiğini görecekler. Bu seçim bir yerel seçim. Sadece belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçeceğiz. Burhanettin Kocamaz Başkanım ipi göğüslemiş ama ipi daha ileriye doğru ittirmek için Mersinlilerin desteklerine ihtiyacımız var. Mersin’de ’13+1′ belediyeye talibiz. Allah inşallah mahcup etmesin” dedi.

Konuşmasının sonunda kazanma oranını soran Akşener’e Kocamaz, “Bizim sloganımız ’13+1′; tüm ilçelerimize talibiz. Mersin’e şeref verdiniz. İnşallah bu ziyaretlerinizin sonu gelmeyecek” şeklinde yanıt verdi.

İdris Naim Şahin yorumu

Eski AKP’li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine ise Akşener, “O konuda kendisine bunu iletmiştim. Ordu’da Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkardı. Dolayısıyla orada ayrı ayrı seçime giriyoruz. An itibariyle Ordu il ve ilçe teşkilatlarımız İdris Naim Şahin’in Ordu’da İyi Parti’nin Büyükşehir adayı olması için çok büyük bir gayret ve talep içerisinde. İdris Naim Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size ‘evet budur’, ‘hayır budur’ diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor. Sayın Şahin’in nasıl bir tutum alacağını hep beraber göreceğiz. Davet ettik yani” dedi. Akşener’in bu sözleri, partisinden ve özellikle Ordu teşkilatından gelen tepkilerden çekindiği şeklinde yorumlandı.

Batsın bu dünya!

Meral Akşener, Büyükşehir ziyaretinin ardından Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlikte konuştu. Akşener’in ifadeleri şöyle: “Türkiye’nin bekasının oylandığı bir seçim gibi takdim edilen bir yerel seçime gidiyoruz. Beka meselesinin yerel seçimlere bir alakası yoktur. Anlıyorum, beyefendilerin bir sandalye, koltuk bekası meselesi var. Kozan’ı yöneten, halen Belediye Başkanı olan Musa Öztürk dün bekanın tehdidi değildi, bugün İYİ Parti’den aday, bekamızın tehdidi ise batsın bu dünya!”

Birçok ürüne zam geldiğine değinen Akşener, “Beka beka deyip bizi uyutmaya çalışıyorlar. Esas mesele mutfaktır, tenceredir. Mutfak ve tencerenin yangını her hükümeti düşürmüştür. Bu defa bu hükümetin kulağını çekeceksiniz. Bu kulağı çekmezseniz, kızartmazsanız 31’i akşamından hemen sonrası, 1 Nisan’dan sonra zam yağmuruna tutulacaksınız. Çünkü 4 yıl seçim yok. Dolayısı ile ne Sayın Cumhurbaşkanının koltuğu tehlikede, ne de diğer ortağının koltuğu tehlikede” diye konuştu.