Akşener'den Erdoğan'a: Yetmiyor oylar, anahtarız....

Akşener, 2023 seçimlerinde partisinin "anahtar" rolü üstleneceğini belirtirken "Yani 2023 diye bildiğimiz için söylüyoruz. Sayın Erdoğan'ın seçilmesi imkansız" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a: Yetmiyor oylar, anahtarız....

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meral Akşener, CHP ile birlikte kurdukları ittifakın devam edip etmeyeceğine ilişkin “Askersiz orduların konuşulduğu bir dünyada, biyoteknolojinin yaygınlaştığı bir dünyada, dijital teknolojinin hayatın her alanında yer aldığı bacasız fabrikaların yani ışık yanmayan fabrikaların konuşulduğu bir dünyada biz dişlerimizi, yumruklarımızı sıkıp birbirimize bakıyoruz. Bunu Türkiye taşıyamaz. O nedenle sağduyunun hakim olabileceğini düşünüyorum. O nedenle bizimle ilgili, yani CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı işbirliğinin sürüp sürmeyeceği bu gelişmelere göre şekillenir” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN SEÇİLMESİ İMKANSIZ”

Akşener, “AK Parti ile temasa sıcak bakar mısınız?” sorusu üzerine de “Anahtarız biz 2023 seçimlerinde. Yani 2023 diye bildiğimiz için söylüyoruz. 2023 seçimlerinde Sayın Erdoğan’ın seçilmesi imkansız. Kendisinin de bunu gördüğünü biliyorum. Yetmiyor oylar. Biz şuradayız ve anahtarız. Dolayısıyla çekiştirilmekten daha doğal hiçbir şey olmaz” dedi. Akşener, kendisinin seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna ise Süleyman Demirel’in “Doğmamış çocuğa don biçmem” sözüyle yanıt verdi.

“ONCA KALABALIKTA MESAJLAŞILMAZ”

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen 30 Ağustos resepsiyonunda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çekildiği fotoğraf karesini değerlendiren Akşener, “Net bir şey söyleyeyim, biz 30 Ağustos resepsiyonuna geçen yıl da gitmiştik. Orada Sayın Erdoğan’la daha fazla gülümseyerek bir fotoğraf çektirmiştik tesadüfen. Her seferinde benim fotoğraflarım yayılır. Orada her iki tarafın da çok gülümsediği bir fotoğraftı; ama sadece, ‘Nasılsınız, bayramımız kutlu olsun’ ile sınırlı.” dedi. Akşener fotoğrafa ilişkin devamla, “Onca kalabalık içinde orada mesajlaşılmaz. Tecrübeli bir siyasiyim. Herhangi bir mesaj alışverişi kesinlikle yok. Ben asla kimseyle gizli görüşmem. Kim görüşmek isterse benimle aracı kurumlardan, varsa diye bahsediyorum, gelir partide genel merkezde, aleni açık görüşürüm” diye konuştu.