Akşener'den Bahçeli'ye 'MHP'ye geri dönün' yanıtı

'İYİ Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'MHP'ye geri dönün' çağrısına “Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?” ifadelerini kullanıp kahkaha atarak cevap verdi.

Akşener'den Bahçeli'ye 'MHP'ye geri dönün' yanıtı

MHP lideri Devlet Bahçeli, tüzük kurultayı için bir araya gelecek olan İYİ Partililere MHP’ye geri dönme çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin bu açıklamasından kısa süre sonraysa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Akşener, ilk mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek, “Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?” ifadelerini kullandı.

Akşener’in ardından da İYİ Parti’nin resmi hesabından Meral Akşener’în kahkaha attığı bir video paylaşıldı.

‘İYİ PARTİ’ GENEL SEKRETERİ PAÇACI’DAN AÇIKLAMA

‘İYİ Parti’ Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’nın bu yaklaşımı her şeyden önce ciddiyetten uzaktır…

Bir partinin genel başkanının, kurumsal bir başka partiye, kurultayından iki gün önce böylesine art niyetli bir hamlede bulunması, çaresizlik göstergesidir, ayıptır.

Bugüne kadar mensuplarına “İllet-Zillet”, adına da “İP” diyen Sayın Bahçeli’nin, her zamanki gibi tavır değiştirerek, bu kez “İYİ Partili kardeşlerim” diyerek hitap etmesi, kafa karışıklığının da bir göstergesidir.

Dilinin düzelmiş olması ise Türk demokrasisi açısından sevindirici bir durumdur.

İYİ Parti, hiçbir siyasi partide görülmeyen ölçüde demokratik bir yöntem ve bilinçle, 3 Ağustos Cumartesi günü Kurultay’ını yapacaktır..

Ve kendi partisinde, delegesinin iradesini hiçe sayan, delegesine güvenmeyip, kurultaydan imtina edenlerin, bir başka partinin kurultayını hedef alması hayra alamet değildir.

Türk siyaseti ve muhatabı olan Türk Milleti, ciddiyeti ve dikkati hak etmektedir.

Bu tavır, 50 yıllık bir partinin genel başkanına yakışmaz.

İYİ Parti olarak, milletimizin bu hak ve beklentisine duyduğumuz saygı gereği;

Sayın Bahçeli’yi ciddiyete, Sicili temiz olmak kaydıyla, Türkiye için İYİ bir şeyler yapmak isteyenleri de partimize davet ederiz..

Cihan PAÇACI
İYİ Parti Genel Sekreteri”