Akşener'den AKP'ye 'uyarı': Winter is coming...

'İyi Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'ye ekonomi ile ilgili uyarıda bulunup "AK Parti için o mahur beste çalıyor. Kış geliyor, yani 'Winter is Coming'" dedi.

Akşener'den AKP'ye 'uyarı': Winter is coming...

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Akşener, “Türk milleti çaresiz ve çözümsüz olmadığını biliyor. Ya düzelteceksiniz ya da millet sizi tasfiye edecek. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yeninle yenile gideceksiniz” ifadelerini kullandı, “Yalanı iftirayı, ahlaksız manşetleri yendik. Biz bu günlere küresel odakları, yabancı başkentleri turlayarak değil, Anadolu’yu karış karış dolaşarak geldik.” dedi.

Seçim öncesi Abdullah Öcalan’ın HDP’ye ‘tarafsızlık’ çağrısı yaptığı mektubuyla ilgili süreci de hatırlatan Akşener, ” Attıkları iftiraları kendileri yaptı. İstanbul’a mitil atacağını söyleyenler, bir baktık ki mitili İmralı’ya atmışlar. Bir belediye başkanlığı uğruna teröristin ayağına gittiler. Cumhurbaşkanı televizyonda yarım saat teröristbaşının mektubunu şerh etti. Teröristi yerli ve milli ilan ettiler. Beka beka dediler, İmralı’ya gittiler. Milletimiz, huzur, adalet, refah istiyor. Tek adam rejiminin bir yıl içinde iflas ettiğini gördük. Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmasına son verilmeli. Teröristbaşıyla görüşmeler derhal sonlandırmalı. Yeni bir açılım, saçılım sürecine kesinlikle teşebbüs edilmelmemeli.” diye konuştu.

Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelere bulunan Akşener, “Ekonomik tablo artık dikiş tutmaz hale geldi. İşsizlik, yoksulluk milletimizin canını yakıyor. Ekonomimiz daralıyor. Artık seçim gündemden çıktığına göre Sayın buna kafa yorması lazım. Bir avuç insan zengin oldu, milyonlar fakirleştirildi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden 1 yıl geçti. Türk ekonomisi 2018’in son çeyreğinde yüzde 3 küçüldü. Ekonomimiz resmen resesyona girdi. Döviz kurunda 1 yılda yüzde 22 artış var. Enflasyon oranı yüzde 18’in üzerinde. İşsizlik yüzde 14’lere çıktı. 1 yılda 1 milyon 334 bin insanımız işsiz kaldı. Bütçe açığı 2,7 milyar liradan 12,1 milyar liraya çıktı. Yüzde 548 arttı. Ticari krediler için yıllık maliyet yüzde 27,6’ya yükseldi. Hangi babayiğit doğrudan yatırım yapacak? Konut ve taşıt kredi faizleri neredeyse ikiye katlandı. İnşaat ve otomotiv sektörleri kan ağlıyor. Ekonomi yalan söylemez, ekonomi yalanla yönetilmez. Artık bıçak kemiğe dayandı. Yokluğa, yoksulluğa bir an önce çare bulun. Masallar ve rakamlar karın doyurmuyor. Millet iş ve aş istiyor. bir ekibi ekonominin başına getirin. ‘Bunlara kulak asmam, bildiğimi okurum’ diyorsanız Türk milleti çaresiz değil.” dedi.

“Damadınızı ayak altından çekin, ekonominin başına liyakatli bir ekip getirin.” diyen Akşener, “Bunlara kulak asmam, ben bildiğimi yaparım diyorsanız da Türkiye artık çaresiz değil. AK Parti için o mahur beste çalıyor. Kış geliyor, yani ‘Winter is Coming'” ifadelerini kullandı.