Akşener'den AKP'ye kayyım desteği: Teröre yardım yapana gereği yapılmalı

Akşener, HDP'li belediyelere kayyım kararı için "Terörle olan bağlantının ortadan kaldırılması gerekiyor." diyerek desteğini bildirirken, partisinin Cumhur İttifakı'na yakınlaşma ihtimaline ilişkin ise "Geçen yıldan buraya ne değişmiş?” diye sordu.

Akşener'den AKP'ye kayyım desteği: Teröre yardım yapana gereği yapılmalı

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, Susurluk’un kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenleri ile ‘Ayran Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere geldiği ilçede gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Belediye Başkanı Nurettin Güney’i makamında ziyaret eden Akşener, burada gazetecilerin HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili yönelttiği soruya Akşener, şu yanıtı verdi:

“Terörle olan bağlantının ortadan kaldırılması gerekiyor. Teröre yardım ve yataklık yapan her kurum ve şahsın gereği yapılmalıdır.”

“ÇILGINLIK”

Akşener, CHP’li İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin durumuna ilişkin ise “Ben, sayın Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara gibi iki büyükşehire kayyum atamak gibi bir çılgınlığa kapılmayacağını düşünüyorum. Türkiye her ne kadar çılgın bir siyasetin içinde olsa da sayın Erdoğan’ın iki büyükşehrimize böyle bir tavırda bulunmayacağına inanıyorum” diye konuştu.

“NE DEĞİŞMİŞ?”

Akşener, ‘İYİ Parti-Erdoğan yakınlaşması’ iddiasını ise şöyle değerlendirdi:

“Biz parti olarak geçen yıl da milletvekillerimizle resepsiyona katılmıştık, o gün de sayın Erdoğan ile tokalaştık. Bu tokalaşmanın bu derece neden büyütüldüğünün, Türkiye şartlarında neye tekabül ettiğine bakmanız lazım. Biz bu yıl katıldık ve tokalaştık, geçen yıl da katılıp tokalaştık. Geçen yıldan buraya ne değişmiş?”