Akşener: Iğdır'da aday çıkarmıyoruz, HDP kazanacağına AKP veya MHP kazansın

Meral Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayarak AKP-MHP ittifakını destekleyeceklerini açıkça dile getirdi.

Akşener: Iğdır'da aday çıkarmıyoruz, HDP kazanacağına AKP veya MHP kazansın

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’in gazeteciler ile yaptığı toplantıda Iğdır ile ilgili yaptığı değerlendirme dikkat çekti. Akşener, bu şehirde aday çıkarmayarak AKP-MHP ittifakını destekleyeceklerini açıkça dile getirdi.

Yeniçağ’ın haberine göre, Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen Meral Akşener, Iğdır’da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Akşener, “Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP’li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akşener, AKP ve MHP’ye “Cumhur İttifakının paydaşları beka konusunda samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar.” çağrısında bulundu.

Akşener kendisinin oyunun ne yönde olacağına ilişkin ise “Ben milletvekili olmadığım için istediğim yerde oy kullanamıyorum. Yani ikametim olan Üsküdar’da ve Büyükşehir’de, CHP’nin adaylarına oy vereceğim. Evimizde beş oy var, beşi de aynı durumda. Milletvekili olsam Kocaeli’ne giderdim. Kandıra bize kalmıştı, ilçeyi Kandıra’da kullanırdım, büyükşehre de bize oy kullanırdım ama öyle bir durum yok.” açıklaması yaptı.