Akşener: Binali Bey'e yanlış yapıldığını düşünüyorum, başbakanlıkta çok önemli görevler yaptı

İYİ Parti' Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın anayasaya aykırı olarak AKP'den belediye başkan adayı olmasına ilişkin tartışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Akşener: Binali Bey'e yanlış yapıldığını düşünüyorum, başbakanlıkta çok önemli görevler yaptı

‘İYİ Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın anayasaya aykırı olarak AKP’den belediye başkan adayı olmasına ilişkin tartışmalara yönelik ”Binali Bey’e çok büyük yanlış yapıldığını düşünüyorum. Kendimi bazen onun yerine koyuyorum, istiskal edildiğini görüyorum. Başbakanlık, çok önemli görevler yaptı 16 yıl içinde ve herkesin çemkirdiği bir figür haline getirilmesi ilginç benim için.” yorumunda bulundu.

‘Yerel seçimlerle Türkiye’nin bekası arasında bir alaka kuramıyorum’

Akşener, bir televizyon kanalının açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yerel seçimlerin milli beka açısından önemli olduğuna ilişkin açıklamaları sorulan Akşener, “Sandalyelerin bekası var. Türkiye’nin bekasıyla yerel seçimlerin bir alakasını kuramıyorum” yanıtını verdi.

‘Kutuplaştırmadan bıktık’

Yerel seçimlerde muhtar, belde, ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanının seçileceğini ifade eden Akşener, “Her sandık konulduğunda bu kutuplaştırmadan, bu insanların istiskal edilmesinden, Türk milletini oluşturan insanların bir bölümünün hakarete maruz kalmasından bıktık. Bu dile gerek duymuyoruz. Bu dil her seferinde sandalyeleri, koltukları muhafaza ettirdi ama milletimiz bu konuşmadan bıktı. Milletimiz huzur istiyor, geçim derdinde. İnsanlarımız, gençlerimiz işsizlik derdinde. Dolayısıyla bunları örtmenin yolu iri yarı laf etmektir” dedi.

‘CHP ile işbirliğimiz iyi gidiyor’

Partisi ile CHP arasındaki ittifaka değinen Akşener, “Şu ana kadar biten şehirlerle ilgili bilgi sahibiyim, müzakere masasında olan yerlerle ilgili çok ayrıntı bilmiyorum. Şu ana kadar güzel mesafe alındığını bildirdiler. Bu bir iş birliği, güç birliği meselesi. İyi gittiğini söyleyebilirim. Kırmadan, dökmeden bir güç birliği konusunda anlayış birliğine varıldığını söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

‘Binali Bey’e çok büyük yanlış yapıldığını düşünüyorum’

Akşener, TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın istifasına ilişkin bir soruya ise “Binali Bey’e çok büyük yanlış yapıldığını düşünüyorum. Kendimi bazen onun yerine koyuyorum, istiskal edildiğini görüyorum. Başbakanlık, çok önemli görevler yaptı 16 yıl içinde ve herkesin çemkirdiği bir figür haline getirilmesi ilginç benim için. Hala umudum şudur ki o tecrübedeki bir şahsın, insanın, politikacının 19 Şubat’ta o teslim tarihinde ayrılacağını düşünüyorum” cevabını verdi.