AKP'ye yandaş uyarısı: 31 Mart'ta kaybedilen sadece iktidar olmayacak...

AKP yandaşı Star'ın şefi Nuh Albayrak, bugünkü yazısında AKP'ye "Yenilirseniz tüm siyasal islam da yenilmiş sayılır" uyarısı yaptı.

AKP'ye yandaş uyarısı: 31 Mart'ta kaybedilen sadece iktidar olmayacak...

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 31 Mart seçimlerine ilişkin AKP’ye “güç zehirlenmesi” uyarısında bulundu.

Nuh Albayrak, bugünkü “AK Parti de aynı akıbete mi ilerliyor?” başlıklı yazısında, “Güç zehirlenmesi’nin ana unsuru ‘insan’ olduğuna göre, aynı tehlike; yıllardır iktidarda olan AK Parti için de geçerli demektir. Son yıllarda milletin verdiği ‘mesaj’lar da bunu doğruluyor. 7 Haziran’dan sonra, 24 Haziran’da da Genel Başkan’a verilen yüzde 52,6 oyun, parlamentoda 42,6’ya düşmesi, sadece ‘ittifak’ ile izah edilemez” ifadelerini kullandı.

“Her şeye rağmen başarılı sonuç alınmasının Erdoğan’a olan teveccühün devam etmesi ve milletin güveneceği alternatifin olmaması” olduğunu belirten Albayrak, “7 Haziran’daki net mesajdan sadece 4 ay sonraki seçimde, AK Parti’ye gösterilen teveccühün sebebi de budur” dedi.

Albayrak, sözlerini “‘AK Parti’ye vermeyecektim ama pusulaya baktım; mecburen yine verdim’ diyen o kadar çok ki… Bu, sağlıklı bir başarı değildir. Alternatifsizlik, parti için geçici bir avantaj olsa da, partililer için ekstra vebal getirir, milleti çapsızların eline düşürmemek için daha fazla itina gerektirir. Aksi takdirde iktidar kaybedilmekle kalmayacak, nefsine yenilen partililerle birlikte, bütün muhafazakârlar da yenilmiş sayılacak” ifadelerini sonlandırdı.