AKP'nin tanzim satışı da İBB'yi zarara soktu

CHP Milletvekili Süleyman Girgin, tanzim çadırlarının sadece İstanbul’daki zararının 4.5 milyon lira olduğunu açıklamıştı.

AKP'nin tanzim satışı da İBB'yi zarara soktu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Muran Ongun, AKP’nin seçim yatırımı olarak başlattığı, seçimlerin ardından ise apar topar uygulamadan kaldırdığı ‘tanzim satış’larla ilgili önemli iddialarda bulundu. Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP döneminde başlattığı tanzim satışların dolayı BELTUR’un zararda olduğunu açıkladı.

İBB Sözcüsü Muran Ongun katıldığı bir televizyon programında, İBB’nin AKP döneminde Ekrem İmamoğlu aleyhine yazı yazan bir yazarın internet sitesine reklam verildiğini, TRT dizisine sponsor olunduğunu ve BELTUR’un tanzim satışları yüzünden zarar ettiğini ifade etti.

İBB’nin ‘reklam’ teşvikine dair konuşan Ongun, “Ciddi abonelikler, ciddi gazete abonelikleri söz konusu. Bunu inceliyoruz. Sadece bir iştirakin, yani 3 yılda bir TV kanalına verdiği, malum bir haber kanalına verdiği ilan 7 milyon lira. Sadece bir iştirakten bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

TRT DİZİSİNE 12 MİLYONLUK SPONSORLUK

İBB iştiraklerinden Medya A.Ş.’nin TRT 1’de yayınlanan “Kut’ül Amare” dizisine de sponpor olduğunu belirten Ongun, “İBB neden bir diziye sponsor olur, Medya A.Ş., 2018 yılında 12 milyon 750 bin liraya sponsor olmuş” diye konuştu.

Ongun’a göre reklam teşvikleri TRT ile de sınırlı kalmadı. İmamoğlu aleyhine yazı yazan bir yazarın internet sitesine reklam verildiğini de açıklayan Ongun, “Her gün bir gazetede İmamoğlu aleyhinde yazı yazan bir yazar. O yazarı siz de tanıyorsunuz. O yazarın internet sitesine sadece bir iştirak KİPTAŞ, 2017’de, 2018’de 50-60 bin lira reklam veriyor” dedi.

Ongun ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP döneminde seçim hamlesi olarak başlattığı tanzim satışlarından dolayı BELTUR’un zararda olduğunu açıkladı.

CHP Milletvekili Süleyman Girgin, tanzim çadırlarının sadece İstanbul’daki zararının 4.5 milyon lira olduğunu açıklamıştı.